Reklama
Těstoviny s nivou
Fotogalerie:

Těstoviny s nivou

Blažena Bolková

Horní Tošanovice
Díky sýru má toto jídlo pikantní i jemnou chuť.
Blažena Bolková, Horní Tošanovice

Ingredience

  • 1 balení těstoviny
  • 400 g niva
  • 6 mrkev
  • 200 ml mléko
  • 1 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Uvaříme těstoviny dle návodu. Mrkev oloupeme‚ nakrájíme na tenká kolečka a orestujeme je na másle.
  2. Když je měkká, přilijeme mléko, přisypeme nastrouhanou nivu a chvíli povaříme. Těstoviny dáme okapat a přelijeme nivovou omáčkou.

    TIP: Místo mléka můžeme omáčku připravit ze smetany, ­bude ještě vydatnější. Ne­máme-li čerstvou mrkev, použijeme mraženou.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené bagety

Zapečené bagety

Skvělá svačinka na cesty nebo do školy. Kristýna Pelnářová, Zlín    
Vaříme express /12.12.08
Mexický salát

Mexický salát

Renata Kočí, Příbram

Vaříme express /21.02.18
Marinované kotlety v hořčici

Marinované kotlety v hořčici

Dijonská hořčice dodá masu pikantní chuť.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /26.07.15
Zelná čína

Zelná čína

Ještě lepší přílohou než kuskus a rýže jsou hranolky.

Denisa Durdíková, ...

Vaříme express /24.02.16
Panenka v bylinkách

Panenka v bylinkách

Martina Exnerová, Liberec

Vaříme express /24.03.20
Cuketové soudečky s bylinkovou nádivkou

Cuketové soudečky s bylinkovou nádivkou

Není pravda, že muži nemají rádi zeleninu. Cuketou hostím přátele pravidelně, všem ...
Vaříme express /23.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu