Reklama
Těstoviny s lilkem
Fotogalerie:

Těstoviny s lilkem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lilky a cukety s oblibou používám, skvěle ladí s chutí česneku a různých bylinek.

Martina Stupková, Poděbrady

Ingredience

  • 1 větší lilek
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 150 ml drcených loupaných rajčat
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 600 g těstovin
  • kousek balkánského sýra
  • na ozdobu bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájíme na malé kostičky, prosolíme a necháme alespoň 10 minut vypotit. Pak jej opláchneme a osušíme.

  2. Cibuli a stroužky česneku nakrájíme nadrobno, osmahneme na olivovém oleji, přidáme připravený lilek a za stálého míchání opékáme.

  3. Do směsi vmícháme drcená loupaná rajčata, vše ochutíme solí, pepřem a za občasného míchání necháme asi 10 minut podusit pod pokličkou.

  4. Těstoviny uvaříme na skus v osolené vodě a podáváme s hotovou směsí. Nakonec na ně rozdrobíme balkánský sýr a ozdobíme je čerstvou bazalkou.

Tip redakce

Prosolení a vypocení lilku před zpracováním je dobré proto, že pak nepřijímá tolik oleje a také se zbaví případné hořkosti.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Falešné gnocchi se špenátovou omáčkou

Falešné gnocchi se špenátovou omáčkou

Knedlíčky si můžeš udělat do zásoby. Tereza Rydlová, Městec Králové
Vaříme express /17.05.11
Kuřecí mňamka z Vysočiny

Kuřecí mňamka z Vysočiny

Můžeš podávat zatepla k obědu nebo zastudena jako předkrm.

Marie Šulová, Měřín

Vaříme express /14.01.13
Drůbeží hamburgery

Drůbeží hamburgery

Za pár minut

Podle receptu Aleny Lukášové z Vysokého Mýta

Vaříme express /05.08.18
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Můj přítel si ho velice pochvaluje.
Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou
Vaříme express /27.09.11
Tuňáková pomazánka s křenovou příchutí

Tuňáková pomazánka s křenovou příchutí

Jednoduchý, levný a svěží recept.

Jana Kubištová, Jihlava

Vaříme express /27.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu