Ingredience
- 400 g těstoviny
- 2 lžíce olej
- 1 cibule
- hrst petrželka
- 1 protlak rajčatový
- sůl a pepř podle chuti
- 2 stroužky česnek
- 1 lžička bazalka čerstvá
- 400 ml rajčata loupaná konzervovaná
- 1 lžíce cukr hnědý
- 100 g sýr kozí
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku a petrželku. Přidáme rajský protlak, sůl, pepř, na plátky nakrájený česnek, bazalku, loupaná rajčata, posypeme hnědým cukrem a vše za občasného míchání necháme dusit asi 10 minut.
-
Do hotové omáčky vmícháme uvařené těstoviny a posypeme je nahrubo nastrouhaným kozím sýrem.