Reklama
Reklama
Těstoviny s hráškovým pestem
Fotogalerie:

Těstoviny s hráškovým pestem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Ingredience

  • 400  g mraženého hrášku
  • 400  g těstovin
  • trocha mořské soli
  • 2 hrsti čerstvých bazalkových lístků
  • 70  g parmazánu
  • 100  g zakysané smetany
  • 150  g uzené šunky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hrášek necháme povolit při pokojové teplotě. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme dle návodu ‚‚na skus“. Na poslední 2 minuty vaření přidáme polovinu hrášku, pak scedíme.

  2. krok2

    Trochu vody z těstovin si necháme stranou. Druhou polovinu hrášku rozmixujeme společně s bazalkou.

  3. Osolíme, přidáme 2/3 najemno nastrouhaného parmazánu a zakysanou smetanu a promícháme.

  4. Těstoviny vrátíme zpět na oheň a při mírné teplotě promícháme s pestem a na malé proužky nakrájenou šunkou.

  5. Pokud je pesto příliš husté, rozředíme ho trochou vody z vaření těstovin. Podáváme posypané zbylým nastrouhaným parmazánem.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Paprikové jehly

Paprikové jehly

Díky odležení v nálevu bude maso křehké a šťavnaté. Lída Guk, Pelhřimov
Vaříme express /12.08.16
Vajíčková pomazánka se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Připraveno podle

Nely Orlové z Mostu

Vaříme express /07.02.18
Placičky z ředkviček

Placičky z ředkviček

Tyto placky jsou podobné bramborákům.

Dana Roubalová, Hlinsko

Vaříme express /18.03.17
Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Jednoduchá, dobrá, dietní a zdravá pochoutka.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Vaříme express /22.03.14
Ředkvičková pomazánka

Ředkvičková pomazánka

Ředkvičky jsou levné a navíc zdravé.


Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /24.03.17
Řapíkatá omáčka

Řapíkatá omáčka

Vyzkoušej a uvidíš, že si pochutnáš.

Karolína Horská, Praha

Vaříme express /28.08.16
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama