Reklama
Těstoviny s cibulovou omáčkou
Fotogalerie:

Těstoviny s cibulovou omáčkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Díky životu na vysokoškolských kolejích a občas doslova nepoživatelnému jídlu v menze jsem byla nucena i já začít s vařením. Ani jsem netušila, jak mě maminčina skvělá kuchyně rozmazlila.
Simona Havlíčková,Varnsdorf

Ingredience

  • 3 lžíce olej
  • 125 ml mléko
  • 250 g cibule
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 balení těstoviny
  • 200 g šunka
  • 250 ml vývar hovězí

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli opečeme, zaprášíme moukou, krátce opražíme a zalijeme vývarem a mlékem. Směs vaříme na mírném stupni za občasného míchání asi 10 minut. Vznikne hustší omáčka, kterou jemně dochutíme provensálskými bylinami a solí. Krůtí šunku pokrájíme na tenké proužky, kterými zdobíme těstoviny s omáčkou. Ozdobíme rajčetem.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem
Vaříme express /21.09.19
Ragú s hořčicovou omáčkou

Ragú s hořčicovou omáčkou

Recept jsem dostala od své kamarádky.
Marie Švecová, Damníkov
Vaříme express /12.01.10
Mleté maso se zeleninou

Mleté maso se zeleninou

Zvolíme směs vepřového masa s hovězím.

Petra Kuntová, Zlín

Vaříme express /13.11.17
Bramboráky se smaženou cibulí a brynzou

Bramboráky se smaženou cibulí a brynzou

Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná

Vaříme express /03.08.18
Smaženky v křupavém kabátku

Smaženky v křupavém kabátku

Vyzkoušej jednou něco jiného než řízečky.

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /07.07.15
Cuketová tornáda

Cuketová tornáda

Tereza Jahodová, Neratovice

Vaříme express /26.05.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu