Ingredience
- 200 g chřest
- 250 g těstoviny
- špetka sůl
- 215 g smetana ke šlehání
- 200 g šunka vepřová
- 2 lžíce parmezán
- špetka pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z chřestu odkrojíme tvrdé spodní konce výhonků a omyjeme ho pod tekoucí vodou. Do osolené vody dáme vařit těstoviny (nejlépe barevné mušle) asi na 7 minut. Před koncem vaření přidáme do hrnce na kousky nakrájený chřest a dovaříme společně s těstovinami.
-
Těstoviny ani chřest by neměly být rozvařené, chce to trochu ohlídat. Obojí slijeme.
-
V tomtéž hrnci prohřejeme smetanu, přisypeme strouhaný parmezán a přidáme na malé kousky nakrájenou šunku. Těstoviny s chřestem přelijeme smetanovou směsí a posypeme čerstvě namletým pepřem.TIP: Můžeme zdobit čerstvou zeleninou, např. rajčaty, paprikou nebo salátovou okurkou.