Reklama
Těstoviny s chřestem
Fotogalerie:

Těstoviny s chřestem

Jana Málková

Strakonice
Tento pokrm je velice rychlý a snadný na přípravu, při vaření ti stačí jen jeden hrnec.
Jana Málková, Strakonice

Ingredience

  • 200 g chřest
  • 250 g těstoviny
  • špetka sůl
  • 215 g smetana ke šlehání
  • 200 g šunka vepřová
  • 2 lžíce parmezán
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z chřestu odkrojíme tvrdé spodní konce výhonků a omyjeme ho pod tekoucí vodou. Do osolené vody dáme vařit těstoviny (nejlépe barevné mušle) asi na 7 minut. Před koncem vaření přidáme do hrnce na kousky nakrájený chřest a dovaříme společně s těstovinami.
  2. Těstoviny ani chřest by neměly být rozvařené, chce to trochu ohlídat. Obojí slijeme.
  3. V tomtéž hrnci prohřejeme smetanu, přisypeme strouhaný parmezán a přidáme na malé kousky nakrájenou šunku. Těstoviny s chřestem přelijeme smetanovou směsí a posypeme čerstvě namletým pepřem.
     
    TIP: Můžeme zdobit čerstvou zeleninou, např. rajčaty, paprikou nebo salátovou okurkou.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Raklet  po našem

Raklet po našem

Nabízím jednoduchý recept na večeři.        Ivo Blažený, ...
Vaříme express /09.11.08
Cizrnový salát s kuřecím masem

Cizrnový salát s kuřecím masem

Na všední den

Podle receptu Květy Zoubkové z Kadaně

Vaříme express /12.10.18
Zapečený sladký hermelín

Zapečený sladký hermelín

Rychlá a snadná dobrůtka.

Monika Hanzelová, Vsetín

Vaříme express /18.06.13
Chřest v palačince

Chřest v palačince

Chřest si žádný rok neodpustím, je to lahodná zelenina.

Dana Dvořáková, Zlín

Vaříme express /15.04.17
Pizza brejle

Pizza brejle

Když je příliš mnoho sladkého, přijdou vhod.

Zuzana Pitrová, Ostrava

Vaříme express /22.03.16
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu