Reklama
Těstoviny s brokolicí
Fotogalerie:

Těstoviny s brokolicí

Pavlína Heczková

Třinec
Ráda připravuji jídla, která jsou jednoduchá, zdravá, a navíc dobrá.
Pavlína Heczková, Třinec

Ingredience

  • 1 balení těstoviny
  • 1 brokolice
  • 200 g salám šunkový
  • 150 g niva
  • na vymazání olej
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • 1 smetana sladká
  • 2 lžíce mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Brokolici omyjeme, pokrájíme na menší kousky, uvaříme také v osolené vodě a poté scedíme. Šunkový salám nakrájíme na kostky a nivu nastrouháme.
  2. krok2 Pekáček vymažeme olejem a nasypeme do něj všechny suroviny, promícháme a přidáme propasírovaný česnek.
    V misce smícháme smetanu s moukou, touto směsí zalijeme těstoviny, posypeme nastrouhanou nivou a dáme zapéct, až se navrchu vytvoří zlatavá kůrčička.
  3. TIP: Do smetany na zalití těstovin můžeme pro výraznější chuť přisypat lžičku vegety. Místo šunky lze použít i anglickou slaninu nebo zbytky pečeného kuřecího masa. Kromě nivy je dobré vmíchat třeba i nízkotučný eidam, kdo má rád výraznější chutě, nastrouhá třeba i hermelín. Hotové jídlo ozdobíme petrželkou.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pangasius  na bylinkách

Pangasius na bylinkách

Nejlepší je s bramborovou kaší. Jana Prokopová, Dolní Město
Vaříme express /23.12.11
Pomazánka s tuňákem

Pomazánka s tuňákem

Tato pomazánka je pro mne delikatesou.
Vaříme express /03.05.12
Palačinka s masovou směsí

Palačinka s masovou směsí

Místo klasické mouky můžeš použít celozrnnou.

Lucie Kulhavá, Žatec

Vaříme express /31.01.15
Gratinovaný pangas s mandlemi

Gratinovaný pangas s mandlemi

Mandlová krusta na rybě je vynikající.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /08.02.12
Bleskové koláčky

Bleskové koláčky

Když tě honí mlsná, upeč si je se mnou!
Katka Miláčková, Praha
Vaříme express /28.02.10
Domácí chlebíčky

Domácí chlebíčky

Připravujeme je na každou oslavu.
H. Adámková, Havířov
Vaříme express /10.10.08
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama