Reklama
Reklama
Těstoviny s avokádem a šunkou
Fotogalerie:

Těstoviny s avokádem a šunkou

Vlaďka Koutná

Jihlava
Mé děti by nejraději jedly jenom těstoviny. Snažím se vymýšlet alespoň různé variace.
Vlaďka Koutná, Jihlava

Ingredience

  • 250 g těstoviny barevné
  • 1 avokádo
  • 1/2 citrón
  • 200 ml smetana
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička moučka škrobová
  • 150 g šunka krůtí
  • 50 ml voda
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

105 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny dáme vařit dle návodu do slané vody. Zatím si připravíme ostatní suroviny a omáčku. Avokádo nožem podélně rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu pomocí lžíce vydlabeme. Takto připravené avokádo nakrájíme na malé kousky, které zakapeme citronovou šťávou. Krůtí šunku nakrájíme na tenké nudličky.
  2. Smetanu přivedeme k varu, ve vodě rozmícháme maizenu a hořčici a vlijeme do vroucí smetany. Za stálého míchání povaříme 5 minut. Omáčku ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
  3. Hotové těstoviny posypeme šunkou a avokádem, zalijeme smetanovou omáčkou a nakonec každou porci posypeme čerstvou pažitkou.
     
    TIP: Místo hořčice můžeme do smetanové omáčky přidat drcený česnek. Ten se výborně hodí k avokádu.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Vyzkoušejte vinnou klobásu jinak upravenou. Je to výborné. Kristýna Seidlová, Pardubice ...
Vaříme express /08.06.12
Růžový krém se žampiony

Růžový krém se žampiony

Chutná polévka pro slavnostní příležitost.

Lucie Strakošová, Trnávka

Vaříme express /27.02.16
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Čím větší kloboučky, tím méně práce.

Pavel Štrougal, Ústí nad labem

Vaříme express /21.07.14
Salát z řepy a fazolí

Salát z řepy a fazolí

Dobrá a pořádně sytá večeře.

Martina Dostálková, Uherské Hradiště

Vaříme express /25.10.15
Sýrové řízky

Sýrové řízky

Poněkud netradiční příprava plátků.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Vaříme express /24.01.16
Hruškové vafle

Hruškové vafle

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /18.08.18
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama