Reklama
Těstoviny po zahradnicku
Fotogalerie:

Těstoviny po zahradnicku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Díky smetanové omáčce nejsou suché, parmazán jim dodá výzarnější chuť.

Alice Voborníková, Pardubice

Ingredience

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česmeku
  • 1 brokolice
  • podle potřeby sůl
  • 400 g těstovin
  • 1 lžíce másla
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • 125 ml smetany 33%
  • 2 žloutky
  • 1/2 citronu
  • 50 g parmazánu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, to samé uděláme s česnekem. Brokolici rozebereme na růžičky a ještě podélně překrájíme na menší kousky. Povaříme ji v osolené vodě asi 5 minut, neměla by být úplně měkká. Scedíme ji a propláchneme studenou vodou, aby si zachovala barvu, a necháme okapat.

  2. krok2

    Těstoviny uvaříme podle návodu na obale. Na lžíci másla opečeme v hlubší pánvi cibuli a česnek, smažíme asi 5 minut. Přidáme uvařenou okapanou brokolici, osolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem.

  3. krok3

    Ve smetaně rozšleháme vaječné žloutky a vmícháme šťávu vymačkanou z půlky citronu. Do pánve přidáme uvařené okapané těstoviny. Vše zalijeme smetanovou směsí a ještě krátce společně zahřejeme. Ihned podáváme, nejlépe posypané strouhaným parmazánem.

Tip redakce

Stejným způsobem připravuji kuskus nebo tarhoňu, je to levné, rychlé a dobré jídlo.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny se šunkou

Těstoviny se šunkou

Těstoviny považuji za jedničku ve své kuchyni. Mám dvě malé děti a ty si nevybírají ...
Vaříme express /09.11.08
Sladké lívanečky z cukety

Sladké lívanečky z cukety

Z cukety se dá připravit prakticky cokoliv.
Blanka Dražanová, Praha
Vaříme express /24.04.13
Thajské nudličky s houbama

Thajské nudličky s houbama

Pokaždé, když přemýšlím, jak rychle vykouzlit na talíři něco dobrého, jednoduchého ...
Vaříme express /07.11.08
Šumavská zelnice

Šumavská zelnice

Tato polévka je chutná a velmi rychlá na přípravu. Milovníky zelí určitě ...

Vaříme express /17.10.12
Filé s bramborami a zeleninou

Filé s bramborami a zeleninou

Pangasius chutná i těm, kteří ryby jinak odmítají.
Leona Sodomková, Brno
Vaříme express /14.09.10
Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Pokud máš špenátové těstoviny, je to nejlepší.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

...
Vaříme express /20.05.15
 

Nejnovější

Chlebíčky

Chlebíčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /22.11.17
Rybí polévka

Rybí polévka

Tamara Erbenová, Most

Všehochuť /22.11.17
Drážďanská štóla

Drážďanská štóla

Upečeno podle receptu Marty Klimešové z Děčína

Všehochuť /22.11.17
Panforte di Siena

Panforte di Siena

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Všehochuť /22.11.17
Punčové řezy

Punčové řezy

Romana Borýsková, Jevíčko

Sladký život /22.11.17
Neobvyklé tiramisu

Neobvyklé tiramisu

Martina Beranová, Hruškové Dvory

Sladký život /22.11.17
Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh

Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama