Reklama
Těstoviny po zahradnicku
Fotogalerie:

Těstoviny po zahradnicku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Díky smetanové omáčce nejsou suché, parmazán jim dodá výzarnější chuť.

Alice Voborníková, Pardubice

Ingredience

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česmeku
  • 1 brokolice
  • podle potřeby sůl
  • 400 g těstovin
  • 1 lžíce másla
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • 125 ml smetany 33%
  • 2 žloutky
  • 1/2 citronu
  • 50 g parmazánu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, to samé uděláme s česnekem. Brokolici rozebereme na růžičky a ještě podélně překrájíme na menší kousky. Povaříme ji v osolené vodě asi 5 minut, neměla by být úplně měkká. Scedíme ji a propláchneme studenou vodou, aby si zachovala barvu, a necháme okapat.

  2. krok2

    Těstoviny uvaříme podle návodu na obale. Na lžíci másla opečeme v hlubší pánvi cibuli a česnek, smažíme asi 5 minut. Přidáme uvařenou okapanou brokolici, osolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem.

  3. krok3

    Ve smetaně rozšleháme vaječné žloutky a vmícháme šťávu vymačkanou z půlky citronu. Do pánve přidáme uvařené okapané těstoviny. Vše zalijeme smetanovou směsí a ještě krátce společně zahřejeme. Ihned podáváme, nejlépe posypané strouhaným parmazánem.

Tip redakce

Stejným způsobem připravuji kuskus nebo tarhoňu, je to levné, rychlé a dobré jídlo.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové jednohubky

Sýrové jednohubky

Kdo má rád, přidá prolisovaný česnek.         Zuzana ...
Vaříme express /17.01.16
Pastináková polévka s karí

Pastináková polévka s karí

Pastinák si pěstuji na zahradě, dá se z něj vyrobit i skvělý džem.
...
Vaříme express /26.03.10
Párky v těstíčku

Párky v těstíčku

Chutnají všem hostům.
Ivana Kunžáková, Pacov
Vaříme express /05.12.08
Kuřecí játra v leču

Kuřecí játra v leču

Posílám recept na dobrou večeři.

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /06.01.17
Pečená rajčata s tymiánem

Pečená rajčata s tymiánem

Letní večeře, na kterou nedám dopustit. Zapíjí se nejlépe vínem.

Rudolf Kadetka, ...

Vaříme express /23.08.16
Zeleninový kari krém

Zeleninový kari krém

Velice sytá polévka, která zahřeje.

Tereza Rosová, Velké Meziříčí

Vaříme express /29.08.14
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama