Reklama
Těstoviny po zahradnicku
Fotogalerie:

Těstoviny po zahradnicku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Díky smetanové omáčce nejsou suché, parmazán jim dodá výzarnější chuť.

Alice Voborníková, Pardubice

Ingredience

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česmeku
  • 1 brokolice
  • podle potřeby sůl
  • 400 g těstovin
  • 1 lžíce másla
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • 125 ml smetany 33%
  • 2 žloutky
  • 1/2 citronu
  • 50 g parmazánu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, to samé uděláme s česnekem. Brokolici rozebereme na růžičky a ještě podélně překrájíme na menší kousky. Povaříme ji v osolené vodě asi 5 minut, neměla by být úplně měkká. Scedíme ji a propláchneme studenou vodou, aby si zachovala barvu, a necháme okapat.

  2. krok2

    Těstoviny uvaříme podle návodu na obale. Na lžíci másla opečeme v hlubší pánvi cibuli a česnek, smažíme asi 5 minut. Přidáme uvařenou okapanou brokolici, osolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem.

  3. krok3

    Ve smetaně rozšleháme vaječné žloutky a vmícháme šťávu vymačkanou z půlky citronu. Do pánve přidáme uvařené okapané těstoviny. Vše zalijeme smetanovou směsí a ještě krátce společně zahřejeme. Ihned podáváme, nejlépe posypané strouhaným parmazánem.

Tip redakce

Stejným způsobem připravuji kuskus nebo tarhoňu, je to levné, rychlé a dobré jídlo.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Čína s nudlemi

Čína s nudlemi

Tato večeře je hned hotová a výborně zasytí. Pavla Csejteyová, Netolice
Vaříme express /04.09.09
Zapečené kaiserky

Zapečené kaiserky

Rychlá a chutná večeře.

Pavlína Burdová, Krupka

Vaříme express /30.08.12
Zapečené bagety

Zapečené bagety

Skvělá svačinka na cesty nebo do školy.
Kristýna Pelnářová, Zlín
 
 
Vaříme express /12.12.08
Těstoviny se šunkou

Těstoviny se šunkou

Těstoviny považuji za jedničku ve své kuchyni. Mám dvě malé děti a ty si nevybírají ...
Vaříme express /09.11.08
Jednoduchý dip k masu

Jednoduchý dip k masu

Je připravený za pár minut a ke grilovanému masu je to opravdová lahůdka.

...
Vaříme express /28.08.15
Těstovinová rýže

Těstovinová rýže

Hnědé žampiony mají výraznější aroma.

Radka Urbánková, Sušice

Vaříme express /16.08.16
 

Nejnovější

Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost. Kateřina Crhová, Litoměřice
Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

...
Zdravě a chutně /23.05.17
Brokolicová omeleta

Brokolicová omeleta

Rychlá a zdravá večeře.

Jana Váňová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.05.17
Crēme brûlée

Crēme brûlée

Dezert, který jsme si oblíbili.

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /23.05.17
Třešňová polévka z ptáčnic

Třešňová polévka z ptáčnic

Plané třešně rostou skoro všude.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /22.05.17
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama