Reklama
Těstoviny po zahradnicku
Fotogalerie:

Těstoviny po zahradnicku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Díky smetanové omáčce nejsou suché, parmazán jim dodá výzarnější chuť.

Alice Voborníková, Pardubice

Ingredience

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česmeku
  • 1 brokolice
  • podle potřeby sůl
  • 400 g těstovin
  • 1 lžíce másla
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • 125 ml smetany 33%
  • 2 žloutky
  • 1/2 citronu
  • 50 g parmazánu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, to samé uděláme s česnekem. Brokolici rozebereme na růžičky a ještě podélně překrájíme na menší kousky. Povaříme ji v osolené vodě asi 5 minut, neměla by být úplně měkká. Scedíme ji a propláchneme studenou vodou, aby si zachovala barvu, a necháme okapat.

  2. krok2

    Těstoviny uvaříme podle návodu na obale. Na lžíci másla opečeme v hlubší pánvi cibuli a česnek, smažíme asi 5 minut. Přidáme uvařenou okapanou brokolici, osolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem.

  3. krok3

    Ve smetaně rozšleháme vaječné žloutky a vmícháme šťávu vymačkanou z půlky citronu. Do pánve přidáme uvařené okapané těstoviny. Vše zalijeme smetanovou směsí a ještě krátce společně zahřejeme. Ihned podáváme, nejlépe posypané strouhaným parmazánem.

Tip redakce

Stejným způsobem připravuji kuskus nebo tarhoňu, je to levné, rychlé a dobré jídlo.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuskus se zeleninou a jogurtem

Kuskus se zeleninou a jogurtem

Ačkoliv jsem už v důchodovém věku, ještě stále docházím na půl úvazku do ...
Vaříme express /23.06.08
Rychlá ředkvičková polévka

Rychlá ředkvičková polévka

Recept na ředkvičkovou polévku jsem si dovezla z Dánska, kde jsem pracovala jako au-pair. ...
Vaříme express /09.11.08
Zapečený romadur v omeletě

Zapečený romadur v omeletě

Ocení ho především milovníci ‚‚voňavých‘‘ zrajících sýrů.
Zdeňka ...
Vaříme express /01.08.11
Žampionový závin

Žampionový závin

Na večeři i jako pohoštění.

Květa Hošková, Vratimov

Vaříme express /14.11.15
Krůtí maso s hříbky a paprikami

Krůtí maso s hříbky a paprikami

Výbornou přílohou jsou i hranolky či krokety.

Olga Klásková, Praha

Vaříme express /14.09.15
Plněné brambory v alobalu

Plněné brambory v alobalu

Dřív jsme si je dávali v restauraci, domácí jsou lepší.
Jitka Strnadová, Brno
Vaříme express /09.07.12
 

Nejnovější

Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky. Iveta Černohorská, Bechyně
Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Snad se letos hub konečně dočkáme.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /20.06.17
Zeleninový koláč

Zeleninový koláč

Vyhovuje mi, že těsto koupím už hotové.

Jarka Svatošová, Vsetín

Vaříme express /20.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama