Reklama
Těstovinový mls s brokolicí
Fotogalerie:

Těstovinový mls s brokolicí

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Mám tři děti a starou nemocnou maminku. Opravdu musím šetřit s každičkou minutou svého času, abych vše zvládla. Je těžké denně vařit teplé večeře, ale protože nemám jistotu, jestli se děti ve školní jídelně opravdu dostatečně najedly, nic jiného mi nezbývá. A když udělám těstoviny, večeře je z talířů pryč dřív, než bys řekl švec.
Anežka Jungmanová, Ostrava

Ingredience

  • vegeta
  • 200 ml smetana
  • 500 g těstoviny
  • 3 plátky maso kuřecí
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 brokolice

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

135 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Drůbeží maso omyjeme a pokrájíme na nudličky. Maso opepříme, přidáme oblíbenou kořenicí směs a zalijeme několika polévkovými lžícemi olivového oleje.
  2. krok2
    Na rozpálené pánvi orestujeme připravené maso, zaprášíme ho hladkou moukou, zalijeme třemi dl vody a necháme povařit za občasného míchání asi 15 minut. Zatím v hrnci ve slané vodě uvaříme brokolici, ale pozor, aby se příliš nerozvařila.
  3. krok3
    Brokolici vyjmeme a ve zbylém vývaru, který doplníme vodou, uvaříme těstoviny podle návodu. K podušenému masu přilijeme smetanu, omáčku můžeme dle potřeby rozředit vodou, nebo naopak zahustit instantní jíškou. Necháme přejít varem. Na talíři servírujeme těstoviny zalité omáčkou s masem a zdobíme teplou povařenou a na růžičky rozebranou brokolicí.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chlebové  vafle

Chlebové vafle

Dobře se tak využije starší chleba. Cecílie Fišnarová, Praha
Vaříme express /12.05.10
Jarní nádivka s uzeným

Jarní nádivka s uzeným

Kdo má po ruce trochu kopřiv, může je také přidat.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /20.12.12
Grenadýr marš

Grenadýr marš

Můžeš využít i zbytky těstovin a brambor.

Elena Ortová, Nové Strašecí

Vaříme express /25.01.15
Minutkový losos s paprikovými vločkami

Minutkový losos s paprikovými vločkami

Paprikové vločky jsou nahrubo drcené sušené papriky.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /15.09.15
Zeleninový krém

Zeleninový krém

Připravuji jej dost často.

Petra Geletičová, Sloupno


Vaříme express /05.01.16
Dušená zelenina s klobásou

Dušená zelenina s klobásou

Andrea Nowaková,

Bohumín

Vaříme express /03.01.18
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama