Reklama
Těstovinový mls s brokolicí
Fotogalerie:

Těstovinový mls s brokolicí

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Mám tři děti a starou nemocnou maminku. Opravdu musím šetřit s každičkou minutou svého času, abych vše zvládla. Je těžké denně vařit teplé večeře, ale protože nemám jistotu, jestli se děti ve školní jídelně opravdu dostatečně najedly, nic jiného mi nezbývá. A když udělám těstoviny, večeře je z talířů pryč dřív, než bys řekl švec.
Anežka Jungmanová, Ostrava

Ingredience

  • vegeta
  • 200 ml smetana
  • 500 g těstoviny
  • 3 plátky maso kuřecí
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 brokolice

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

135 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Drůbeží maso omyjeme a pokrájíme na nudličky. Maso opepříme, přidáme oblíbenou kořenicí směs a zalijeme několika polévkovými lžícemi olivového oleje.
  2. krok2
    Na rozpálené pánvi orestujeme připravené maso, zaprášíme ho hladkou moukou, zalijeme třemi dl vody a necháme povařit za občasného míchání asi 15 minut. Zatím v hrnci ve slané vodě uvaříme brokolici, ale pozor, aby se příliš nerozvařila.
  3. krok3
    Brokolici vyjmeme a ve zbylém vývaru, který doplníme vodou, uvaříme těstoviny podle návodu. K podušenému masu přilijeme smetanu, omáčku můžeme dle potřeby rozředit vodou, nebo naopak zahustit instantní jíškou. Necháme přejít varem. Na talíři servírujeme těstoviny zalité omáčkou s masem a zdobíme teplou povařenou a na růžičky rozebranou brokolicí.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Expres tortilly

Expres tortilly

Chystám je klukům na svačinu. Zdena Poláčková, Ústí nad Labem
Vaříme express /28.01.16
Jablečné tiramisu

Jablečné tiramisu

Musíme je nechat dobře vychladnout.

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Vaříme express /02.03.17
Krkovice v tatarce

Krkovice v tatarce

Osvědčilo se mi, že narychlo vymyšlené recepty jsou ty nejlepší.
Vaříme express /31.05.13
Medová kachní prsíčka

Medová kachní prsíčka

Prsíčka nemusí být úplně propečená, stačí, když budou růžová.

Jana ...

Vaříme express /27.07.16
Zapečená masová houska

Zapečená masová houska

Vhodné k večeři nebo i pro posezení s přáteli.

Ilona Karlová, Světlá ...

Vaříme express /13.11.15
Panenka se zimním salátem

Panenka se zimním salátem

Hana Markusová,

Zlín

Vaříme express /07.01.18
 

Nejnovější

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice
Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Vynikající pizza z grilu

Vynikající pizza z grilu

Vítek Kolář, Milevsko

Všehochuť /22.08.18
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama