Reklama
Těstovinový mls s brokolicí
Fotogalerie:

Těstovinový mls s brokolicí

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Mám tři děti a starou nemocnou maminku. Opravdu musím šetřit s každičkou minutou svého času, abych vše zvládla. Je těžké denně vařit teplé večeře, ale protože nemám jistotu, jestli se děti ve školní jídelně opravdu dostatečně najedly, nic jiného mi nezbývá. A když udělám těstoviny, večeře je z talířů pryč dřív, než bys řekl švec.
Anežka Jungmanová, Ostrava

Ingredience

  • vegeta
  • 200 ml smetana
  • 500 g těstoviny
  • 3 plátky maso kuřecí
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 brokolice

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

135 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Drůbeží maso omyjeme a pokrájíme na nudličky. Maso opepříme, přidáme oblíbenou kořenicí směs a zalijeme několika polévkovými lžícemi olivového oleje.
  2. krok2
    Na rozpálené pánvi orestujeme připravené maso, zaprášíme ho hladkou moukou, zalijeme třemi dl vody a necháme povařit za občasného míchání asi 15 minut. Zatím v hrnci ve slané vodě uvaříme brokolici, ale pozor, aby se příliš nerozvařila.
  3. krok3
    Brokolici vyjmeme a ve zbylém vývaru, který doplníme vodou, uvaříme těstoviny podle návodu. K podušenému masu přilijeme smetanu, omáčku můžeme dle potřeby rozředit vodou, nebo naopak zahustit instantní jíškou. Necháme přejít varem. Na talíři servírujeme těstoviny zalité omáčkou s masem a zdobíme teplou povařenou a na růžičky rozebranou brokolicí.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fofr buchta se zelím

Fofr buchta se zelím

Buchty nemusí být vždycky jenom sladké. Tahle je dobrou večeří.  Lida Guk, Pacov
Vaříme express /28.12.10
Česneková pomazánka s kukuřicí

Česneková pomazánka s kukuřicí

Chutná všem, kdo mají rádi česnek.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Vaříme express /17.12.12
Bramborová pánev

Bramborová pánev

Když zůstanou nespotřebované suroviny v ledničce, smíchám je na pánvi s bramborami a ...

Vaříme express /29.11.12
Halušky se zakysanou smetanou

Halušky se zakysanou smetanou

Nezapomeň na sklenici vychlazeného piva.

Libuše Konířová, Frýdek-Místek

Vaříme express /22.02.16
„Cigánské“ placičky

„Cigánské“ placičky

Kdo má rád pikantní jídla, ten placičky ocení.
Dana Mikešová, Hovězí
Vaříme express /12.05.10
Jednoduchý nákyp

Jednoduchý nákyp

Bude ti chutnat teplý i studený.

Květoslava Šalomonová, Kadaň

Vaříme express /24.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu