Reklama
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem
Fotogalerie:

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Ingredience

  • 1 balení tagliatelle (ideálně chlazené)
  • podle potřeby olivový olej
  • 1 hrst černých oliv
  • 2 kuřecí prsa s kůží
  • na ozdobu tymián
  • Pesto:
  • 1 hrst bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce vlašských ořechů
  • 150 ml olivového oleje
  • špetka soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

125 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu, v případě chlazených tagliatelle vaříme 3 minuty v osolené vodě s kapkou olivového oleje.

  2. Všechny ingredience na pesto vložíme do mixéru a důkladně promixujeme.

  3. Na rozpálenou pánev dáme 2 lžíce připraveného bazalkového pesta, přisypeme černé olivy a uvařené těstoviny. Vše důkladně promícháme.

  4. Kuřecí prso v celku orestujeme na pánvi z obou stran minimálně 3 minuty a dáme dodělat do trouby rozehřáté na 180 ºC. Pečeme 15 minut.

  5. Na připravenou těstovinovou směs položíme kuřecí steak nakrájený na plátky a dozdobíme tymiánem.

Tip redakce

Pravé italské bazalkové pesto se většinou dělá z piniových oříšků, ale pak jedna sklenka vyjde hodně draho. Vlašské ořechy chuť pesta výrazně nenaruší a ušetří peněženku.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Výtečný hráškový krém

Výtečný hráškový krém

Tato polévka nejen zasytí, ale i zahřeje. Veronika Marková, Český Těšín
Vaříme express /12.01.14
Italská rybí vaječina

Italská rybí vaječina

Můžeš ji podávat kdykoliv, nejen na Vánoce.
Ctirad Kolaja, Bystřice pod Hostýnem
...
Vaříme express /19.10.10
Kuřecí na víně

Kuřecí na víně

Tentokrát k nim bylo zelí a brambory.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /14.06.16
Toxik

Toxik

Nemusíš se bát, otrava rozhodně nehrozí – pokud piješ s rozumem.

Jiří Michal, Praha

...
Vaříme express /18.01.17
Čína na smetaně

Čína na smetaně

Naše oblíbené nedělní jídlo.

Daniela Schachlová, Ostrava

Vaříme express /25.06.15
Špagetová omeleta

Špagetová omeleta

Jestliže ti zbudou od oběda uvařené špagety, využij je pro přípravu omelety.

Zdeňka ...

Vaříme express /09.01.13
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama