Reklama
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem
Fotogalerie:

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Ingredience

  • 1 balení tagliatelle (ideálně chlazené)
  • podle potřeby olivový olej
  • 1 hrst černých oliv
  • 2 kuřecí prsa s kůží
  • na ozdobu tymián
  • Pesto:
  • 1 hrst bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce vlašských ořechů
  • 150 ml olivového oleje
  • špetka soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

125 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu, v případě chlazených tagliatelle vaříme 3 minuty v osolené vodě s kapkou olivového oleje.

  2. Všechny ingredience na pesto vložíme do mixéru a důkladně promixujeme.

  3. Na rozpálenou pánev dáme 2 lžíce připraveného bazalkového pesta, přisypeme černé olivy a uvařené těstoviny. Vše důkladně promícháme.

  4. Kuřecí prso v celku orestujeme na pánvi z obou stran minimálně 3 minuty a dáme dodělat do trouby rozehřáté na 180 ºC. Pečeme 15 minut.

  5. Na připravenou těstovinovou směs položíme kuřecí steak nakrájený na plátky a dozdobíme tymiánem.

Tip redakce

Pravé italské bazalkové pesto se většinou dělá z piniových oříšků, ale pak jedna sklenka vyjde hodně draho. Vlašské ořechy chuť pesta výrazně nenaruší a ušetří peněženku.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Americano

Americano

Na party, grilování nebo posezení s přáteli. Helena Votrubová, Karviná
Vaříme express /27.12.16
Čertovy kuřecí medailonky

Čertovy kuřecí medailonky

Tento recept je u nás velmi oblíbený. 

Nikola Dvořáková, Nové Hrady

Vaříme express /07.03.13
Smetanové brambory

Smetanové brambory

Na brokolici nedám dopustit, přestože znám spoustu lidí, kteří se jí vyhýbají. Je to ...
Vaříme express /09.11.08
Cizrnové lívanečky

Cizrnové lívanečky

Jsou bez lepku, bez mléka i bez vajec.

Petra Ménová, Kolín

Vaříme express /27.02.14
Omeleta s bramborami

Omeleta s bramborami

Je to vydatné jídlo, které se hodí jako lehčí oběd nebo naopak sytější večeře.
...
Vaříme express /21.11.12
Jemná česnečka

Jemná česnečka

Polévka, která vyžene z těla vše špatné.
Helena Nevečeřalová, Chomutov
Vaříme express /09.03.09
 

Nejnovější

Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy
Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
Krůtí srdíčka na karí

Krůtí srdíčka na karí

Karel Kroupa, Praha

Škola vaření /17.02.18
Bramborové taštičky

Bramborové taštičky

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /17.02.18
Teplá pórková pomazánka

Teplá pórková pomazánka

Lída Holubová, Pelhřimov

Vaříme express /17.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama