Reklama
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem
Fotogalerie:

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Ingredience

  • 1 balení tagliatelle (ideálně chlazené)
  • podle potřeby olivový olej
  • 1 hrst černých oliv
  • 2 kuřecí prsa s kůží
  • na ozdobu tymián
  • Pesto:
  • 1 hrst bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce vlašských ořechů
  • 150 ml olivového oleje
  • špetka soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

125 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu, v případě chlazených tagliatelle vaříme 3 minuty v osolené vodě s kapkou olivového oleje.

  2. Všechny ingredience na pesto vložíme do mixéru a důkladně promixujeme.

  3. Na rozpálenou pánev dáme 2 lžíce připraveného bazalkového pesta, přisypeme černé olivy a uvařené těstoviny. Vše důkladně promícháme.

  4. Kuřecí prso v celku orestujeme na pánvi z obou stran minimálně 3 minuty a dáme dodělat do trouby rozehřáté na 180 ºC. Pečeme 15 minut.

  5. Na připravenou těstovinovou směs položíme kuřecí steak nakrájený na plátky a dozdobíme tymiánem.

Tip redakce

Pravé italské bazalkové pesto se většinou dělá z piniových oříšků, ale pak jedna sklenka vyjde hodně draho. Vlašské ořechy chuť pesta výrazně nenaruší a ušetří peněženku.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ruská vejce

Ruská vejce

Kdo by neznal tuto pochoutku z obchodů s lahůdkami, kde jsme si ji často kupovali ...
Vaříme express /05.12.08
Topinková pomazánka

Topinková pomazánka

Pikantní pomazánka z měkkého salámu je skvělá na topinky.

Lenka Šťastná, ...

Vaříme express /13.03.17
Plněné žampiony se šunkou a sýrem

Plněné žampiony se šunkou a sýrem

Milujeme houby, jakmile se trochu oteplí a začnou růst, vyrážíme do lesa. ...
Vaříme express /18.03.12
Rybí kousky ve sladkokyselé omáčce

Rybí kousky ve sladkokyselé omáčce

K tomuto jídlu podávej obyčejný bílý jogurt. Velmi se k němu hodí. 
Klára ...
Vaříme express /28.12.10
Špenátová roláda

Špenátová roláda

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /11.03.18
Žampionová pochoutka s hermelínem

Žampionová pochoutka s hermelínem

Zajímavý recept na dobrý bezmasý oběd, který ti bude chutnat.

Hana Kupková, ...

Vaříme express /10.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu