Reklama
Sýrový špíz v pivním těstíčku
Fotogalerie:
 

Sýrový špíz v pivním těstíčku

Iveta Sýkorová

Rokycany
Tato večeře tvoji rodinu dokonale zasytí. Vitaminy jim dodáš, když ke špízům uděláš zeleninový salát.
Iveta Sýkorová, Rokycany

Ingredience

  • 300 g sýr tvrdý
  • 200 g klobása
  • 250 ml pivo
  • 1 vejce
  • 220 g mouka hladká
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 lžička sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Tvrdý sýr nakrájíme na kostky a klobásu na kolečka. Kousky sýra a kolečka klobásy potom střídavě napichujeme na špejli.
  2. krok2 Přípravíme si těstíčko: do mísy nasypeme hladkou mouku, přilijeme pivo, přidáme vejce, cukr a sůl. Metlou vyšleháme hladké těstíčko, které musí mít hustší konzistenci, aby dobře drželo na špízu. V případě potřeby těstíčko ještě zahustíme moukou nebo naopak zředíme pivem.
  3. krok3 V pánvi rozehřejeme olej. Kápneme trochu pivního těstíčka do oleje, abychom poznali, že už je rozpálený. Špízy namáčíme do těstíčka a smažíme dozlatova. V průběhu smažení otáčíme.
  4. krok4 Podáváme je s čerstvým pečivem a hořčicí.

    TIP: Chuť špízů můžeš vylepšit i dalšími dobrotami – kousky anglické slaniny, červené cibule či ostřejší papriky. Záleží jen na tom, co máte rádi.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zázvorové brambory

Zázvorové brambory

Jsou nádherně aromatické. Božena Kolářová, Pouště
Vaříme express /24.10.13
Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Milena Kalenská, Turnov

Vaříme express /26.09.18
Kuskusová mňamka

Kuskusová mňamka

Labužníci jistě ocení zajímavou chuť.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /27.01.15
Květákové placičky

Květákové placičky

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /26.02.18
Sýrovo-klobáskové špízy v trojobalu

Sýrovo-klobáskové špízy v trojobalu

Ke špízům je výborná bramborová kaše a jakýkoliv zeleninový salát, dejte si třeba i ...

Vaříme express /11.01.14
Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Je ideální pro horké letní dny, třeba k vínu.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /24.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu