Reklama
Sýrový špíz v pivním těstíčku
Fotogalerie:
 

Sýrový špíz v pivním těstíčku

Iveta Sýkorová

Rokycany
Tato večeře tvoji rodinu dokonale zasytí. Vitaminy jim dodáš, když ke špízům uděláš zeleninový salát.
Iveta Sýkorová, Rokycany

Ingredience

  • 300 g sýr tvrdý
  • 200 g klobása
  • 250 ml pivo
  • 1 vejce
  • 220 g mouka hladká
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 lžička sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Tvrdý sýr nakrájíme na kostky a klobásu na kolečka. Kousky sýra a kolečka klobásy potom střídavě napichujeme na špejli.
  2. krok2 Přípravíme si těstíčko: do mísy nasypeme hladkou mouku, přilijeme pivo, přidáme vejce, cukr a sůl. Metlou vyšleháme hladké těstíčko, které musí mít hustší konzistenci, aby dobře drželo na špízu. V případě potřeby těstíčko ještě zahustíme moukou nebo naopak zředíme pivem.
  3. krok3 V pánvi rozehřejeme olej. Kápneme trochu pivního těstíčka do oleje, abychom poznali, že už je rozpálený. Špízy namáčíme do těstíčka a smažíme dozlatova. V průběhu smažení otáčíme.
  4. krok4 Podáváme je s čerstvým pečivem a hořčicí.

    TIP: Chuť špízů můžeš vylepšit i dalšími dobrotami – kousky anglické slaniny, červené cibule či ostřejší papriky. Záleží jen na tom, co máte rádi.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd. Hana Šátralová, Praha
Vaříme express /25.04.17
Hřbet s mandarinkami

Hřbet s mandarinkami

Příjemně osvěžující lehký moučník.

Barbora Vávrová, Břestek

Vaříme express /29.07.16
Žampiony plněné rajčaty a sýrem

Žampiony plněné rajčaty a sýrem

Část nebo všechna čerstvá rajčata můžeš nahradit sušenými rajčaty naloženými...

Vaříme express /13.10.17
Omeleta s karamelizovanými rajčaty

Omeleta s karamelizovanými rajčaty

Rajčata s cukrem mírně zkaramelizují a spolu s česnekem a cibulí vytvoří zajímavou ...

Vaříme express /11.05.12
Párky v těstíčku

Párky v těstíčku

Chutnají všem hostům.
Ivana Kunžáková, Pacov
Vaříme express /05.12.08
Studená zeleninová polévka

Studená zeleninová polévka

Mirka Dožínková, Dobříš

Vaříme express /06.08.18
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama