Ingredience
- 300 g sýr tvrdý
- 200 g klobása
- 250 ml pivo
- 1 vejce
- 220 g mouka hladká
- 1 lžíce cukr krupice
- 1 lžička sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tvrdý sýr nakrájíme na kostky a klobásu na kolečka. Kousky sýra a kolečka klobásy potom střídavě napichujeme na špejli.
-
Přípravíme si těstíčko: do mísy nasypeme hladkou mouku, přilijeme pivo, přidáme vejce, cukr a sůl. Metlou vyšleháme hladké těstíčko, které musí mít hustší konzistenci, aby dobře drželo na špízu. V případě potřeby těstíčko ještě zahustíme moukou nebo naopak zředíme pivem.
-
V pánvi rozehřejeme olej. Kápneme trochu pivního těstíčka do oleje, abychom poznali, že už je rozpálený. Špízy namáčíme do těstíčka a smažíme dozlatova. V průběhu smažení otáčíme.
-
Podáváme je s čerstvým pečivem a hořčicí.
TIP: Chuť špízů můžeš vylepšit i dalšími dobrotami – kousky anglické slaniny, červené cibule či ostřejší papriky. Záleží jen na tom, co máte rádi.