Ingredience
- 12 ks kloboučky žampionů
- 30 g niva
- 100 g párky
- 100 g eidam
- 1 ks vejce
- dle potřeby mouka hladká na obalení
- dle potřeby strouhanka na obalování
- dle potřeby olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
- mléko dle potřeby
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve si oloupeme žampiony. Nohy vylomíme a dovnitř vložíme kousek nivy. Párky nakrájíme na kolečka‚ eidam na přiměřeně velké kostky.
-
Na jehlu napichujeme nejdříve žampion, potom párek‚ pak eidam a tak stále dokola. Můžeme použít i hermelín nebo uzený sýr‚ mozzarellu‚ vše, co máme rádi.
-
Špízy osolíme a opepříme. Obalujeme je v trojobalu (dvakrát‚ aby sýr nevytekl). Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.