Reklama
Sýrový špíz
Fotogalerie:

Sýrový špíz

Lucie Strakošová

Trnávka
Ražniči nemusíš dělat jenom z masa.
Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 12 ks kloboučky žampionů
  • 30 g niva
  • 100 g párky
  • 100 g eidam
  • 1 ks vejce
  • dle potřeby mouka hladká na obalení
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti
  • mléko dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si oloupeme žampiony. Nohy vylomíme a dovnitř vložíme kousek nivy. Párky nakrájíme na kolečka‚ eidam na přiměřeně velké kostky.
  2. Na jehlu napichujeme nejdříve žampion, potom párek‚ pak eidam a tak stále dokola. Můžeme použít i hermelín nebo uzený sýr‚ mozzarellu‚ vše, co máme rádi.
  3. Špízy osolíme a opepříme. Obalujeme je v trojobalu (dvakrát‚ aby sýr nevytekl). Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jablkový kompot z mikrovlnky

Jablkový kompot z mikrovlnky

Martina Kalinová, Kladno
Vaříme express /24.10.18
Vývar s tyrolskými knedlíčky

Vývar s tyrolskými knedlíčky

Moc dobrá, a hlavně vydatná polévka.

Libuše Vichrová, Deštné

Vaříme express /10.05.13
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Zapečené brambory

Zapečené brambory

Rychlovka, která přijde vhod na chalupě.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /18.10.15
Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Tuhle polévku vařím ráda, protože ze zbytku uzeného masa uvařím ještě rizoto a oběd ...

Vaříme express /26.02.13
Koláč s polníčkem

Koláč s polníčkem

Velmi jednoduché a vděčné jídlo, na kterém si s přítelem vždy ...

Vaříme express /26.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu