Reklama
Reklama
Sýrový špíz
Fotogalerie:

Sýrový špíz

Lucie Strakošová

Trnávka
Ražniči nemusíš dělat jenom z masa.
Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 12 ks kloboučky žampionů
  • 30 g niva
  • 100 g párky
  • 100 g eidam
  • 1 ks vejce
  • dle potřeby mouka hladká na obalení
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti
  • mléko dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si oloupeme žampiony. Nohy vylomíme a dovnitř vložíme kousek nivy. Párky nakrájíme na kolečka‚ eidam na přiměřeně velké kostky.
  2. Na jehlu napichujeme nejdříve žampion, potom párek‚ pak eidam a tak stále dokola. Můžeme použít i hermelín nebo uzený sýr‚ mozzarellu‚ vše, co máme rádi.
  3. Špízy osolíme a opepříme. Obalujeme je v trojobalu (dvakrát‚ aby sýr nevytekl). Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Uhlířina

Uhlířina

Musím vařit pětilitrový hrnec, a i tak je jí málo. Lenka Tomková, Příbor
Vaříme express /13.07.12
Sýrové řízky

Sýrové řízky

Poněkud netradiční příprava plátků.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Vaříme express /24.01.16
Bramborové karbanátky

Bramborové karbanátky

Netradiční smaženky chutnají i samotné.
Eva Mykisková, Třebíč
Vaříme express /09.04.09
Kuřecí se sýrem a pórkem

Kuřecí se sýrem a pórkem

Uzený sýr dodá vůni grilování.

Jana Šálková, Ostrava

Vaříme express /19.09.13
Grilovaná krkovice

Grilovaná krkovice

Ještě čerstvé pečivo, zeleninový salát a vychlazené pivo a jde se hodovat!

Josef ...

Vaříme express /18.06.17
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Bude sytější s čerstvým pečivem.

Hana Subravová, Liberec

Vaříme express /26.08.17
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama