Reklama
Sýrový koláč
Fotogalerie:

Sýrový koláč

Miroslav Frank

Praha
Krájí se jako dort a jí se studený.
Miroslav Frank, Praha

Ingredience

  • 4 tavený sýr bez příchuti
  • 4 plátkový sýr
  • 1 hrnek strouhaný sýr
  • 1 toastový chléb
  • dle chuti bazalka
  • dle chuti tymián
  • dle chuti pepř
  • 2-4 rajčata
  • 100-150 g šunka
  • 1 smetana na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Raději použijeme větší kus papíru, aby byly zakryté i  stěny formy. Na dno dáme vrstvu toastového chleba. Mezery mezi toasty je nutné vycpat nakrájeným toastem – celé dno musí být pokryté.
  2. Do misky dáme všechny sýry a zahříváme v mikrovlnné troubě tak dlouho, dokud se sýry nerozpustí. Potom polovinu rozetřeme na toasty.
  3. Na pomazané chleby rozložíme na kolečka pokrájená rajčata (množství podle chuti), posypeme kořením a potom poklademe plátky šunky.
  4. Pokračujeme další vrstvou toastů. Nakonec vše zalijeme zbytkem sýra a smetanou. Takto připravený koláč dáme zapéct do předehřáté trouby zhruba na 15 minut.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Papriky s klobásou, kukuřičkami a sýrem

Papriky s klobásou, kukuřičkami a sýrem

Trochu pikantní bašta latinskoamerického stylu, kterou máš za pár minut na talíři....
Vaříme express /08.10.12
Sýrové kuřecí závitky

Sýrové kuřecí závitky

Kuřecí prsní řízky jsou plněné kremžskou hořčicí s třeným česnekem, papričkou a ...
Vaříme express /28.03.12
Jarní česnečka

Jarní česnečka

Na její přípravu upotřebíš vývar z brambor.
Vasil Černev, Praha
Vaříme express /30.03.09
Zapečená rajčata s masem

Zapečená rajčata s masem

Oblíbila jsem si je i pro tu jednoduchost.

Jana Dlasková, Hodonín

Vaříme express /07.09.16
Hemenex  pod listovou pokličkou

Hemenex pod listovou pokličkou

Masový koláč uspokojí každého jedlíka.
Pavlína Kotrbová, Jihlava
Vaříme express /20.12.11
Barevné špízy

Barevné špízy

Chřest můžeš nahradit jarní cibulkou.

Tomáš Zatloukal, Praha


Vaříme express /07.04.16
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama