Reklama
Reklama
Sýrový koláč
Fotogalerie:

Sýrový koláč

Miroslav Frank

Praha
Krájí se jako dort a jí se studený.
Miroslav Frank, Praha

Ingredience

  • 4 tavený sýr bez příchuti
  • 4 plátkový sýr
  • 1 hrnek strouhaný sýr
  • 1 toastový chléb
  • dle chuti bazalka
  • dle chuti tymián
  • dle chuti pepř
  • 2-4 rajčata
  • 100-150 g šunka
  • 1 smetana na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Raději použijeme větší kus papíru, aby byly zakryté i  stěny formy. Na dno dáme vrstvu toastového chleba. Mezery mezi toasty je nutné vycpat nakrájeným toastem – celé dno musí být pokryté.
  2. Do misky dáme všechny sýry a zahříváme v mikrovlnné troubě tak dlouho, dokud se sýry nerozpustí. Potom polovinu rozetřeme na toasty.
  3. Na pomazané chleby rozložíme na kolečka pokrájená rajčata (množství podle chuti), posypeme kořením a potom poklademe plátky šunky.
  4. Pokračujeme další vrstvou toastů. Nakonec vše zalijeme zbytkem sýra a smetanou. Takto připravený koláč dáme zapéct do předehřáté trouby zhruba na 15 minut.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kotlety plněné zelím a klobásou

Kotlety plněné zelím a klobásou

V této úpravě zůstanou kotlety příjemně šťavnaté. Jako příloha se hodí ...
Vaříme express /23.01.17
Zelný salát

Zelný salát

Podáváme jako lehkou a zdravou večeři.

Vaříme express /05.06.12
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Moje oblíbená pomazánka, kterou připravím snadno a rychle.
Jana Havlíčková, Ostroměř
...
Vaříme express /11.04.11
Medové kotlety

Medové kotlety

Maso je nutné nechat minimálně 2 dny odležet v chladu.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /19.06.16
Chřest v palačince

Chřest v palačince

Chřest si žádný rok neodpustím, je to lahodná zelenina.

Dana Dvořáková, Zlín

Vaříme express /15.04.17
Vinná klobása netradičně

Vinná klobása netradičně

Je to takové ideální podzimní jídlo.
Olga Burešová, Byšice
Vaříme express /09.02.10
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama