Reklama
Sýrový chlebíček s olivami
Fotogalerie:

Sýrový chlebíček s olivami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tahle dobrota mi díky olivám vždycky připomene vůni Středomoří, kde to mám moc ráda.

Marcela Zapletalová, Kostelec nad Orlicí 

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 3 vejce
  • 120 ml mléka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 120 g vypeckovaných oliv
  • 80 g tvrdého sýra typu ementál
  • 200 g anglické slaniny v celku
  • podle potřeby sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme vejce rozšlehaná v mléce, olej a metličkou vyšleháme těsto. 

  2. krok2

    Olivy nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme najemno, slaninu nakrájíme na malé kostičky. Vše postupně vmícháme do těsta, které nakonec ochutíme solí a pepřem a nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 ºC přibližně 15 minut, pak teplotu snížíme asi na 170ºC a dopékáme dalších asi 30 minut.

  3. Hotový chlebíček necháme vychladnout a nakrájíme ho na silnější plátky.

Pošli recept! - Speciál - Silvestr (15.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Cuketa s masovou směsí

Cuketa s masovou směsí

Do směsi můžeš přidat  trochu petrželové natě. Anna Opavská, Skotnice ...
Vaříme express /06.01.16
Zapečená rajčata s masem

Zapečená rajčata s masem

Oblíbila jsem si je i pro tu jednoduchost.

Jana Dlasková, Hodonín

Vaříme express /07.09.16
Slaný koláč s cuketou

Slaný koláč s cuketou

Parmazán je důležitý, jeho výrazná chuť dokonale oživí nevýrazné cukety.

Barbora ...

Vaříme express /25.09.15
Šlehaný tvaroh s borůvkami

Šlehaný tvaroh s borůvkami

Borůvkové poháry se šlehaným tvarohem jsem poprvé připravovala na oslavu desátých ...
Vaříme express /05.06.13
Párková polévka se zelenými fazolkami

Párková polévka se zelenými fazolkami

Pořádně hustá a vydatná polévka je pro mě naprosto dokonalou večeří.
Petr ...
Vaříme express /12.07.12
Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Vitaminy v celeru posilují imunitu.

Pavla Tomanová, Orlová-Lutyně

Vaříme express /17.01.16
 

Nejnovější

Větrníčky z odpalovaného těsta

Větrníčky z odpalovaného těsta

Výborné k narozeninám nebo jiným oslavám. Marie Vodová, Vyškov
Škola vaření /23.03.17
Maková bábovka s ořechy

Maková bábovka s ořechy

Náplň z máku můžeš oživit kapkou rumu.


Petra Čížková, Teplice

Škola vaření /23.03.17
Pivní boží milosti

Pivní boží milosti

Tento recept od babičky je fakt boží...


Lenka Čajková, Velká nad Veličkou

Škola vaření /23.03.17
Masový závin

Masový závin

Pro pánskou návštěvu přímo ideální. Oživíme trochou zeleniny a zapíjíme pivem.


...

Vaříme express /23.03.17
Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Díky pohance je sytější. Těm, kterým syrová cibule nedělá dobře, navrhuji nahradit ji...

Zdravě a chutně /23.03.17
Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...

Škola vaření /22.03.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Bílkové řezy

Bílkové řezy

Skvělý moučník z křehkého těsta.

Běla Novotná, Rychnov nad Kněžnou

Sladký život /22.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama