Reklama
Sýrový chlebíček s olivami
Fotogalerie:

Sýrový chlebíček s olivami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tahle dobrota mi díky olivám vždycky připomene vůni Středomoří, kde to mám moc ráda.

Marcela Zapletalová, Kostelec nad Orlicí 

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 3 vejce
  • 120 ml mléka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 120 g vypeckovaných oliv
  • 80 g tvrdého sýra typu ementál
  • 200 g anglické slaniny v celku
  • podle potřeby sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme vejce rozšlehaná v mléce, olej a metličkou vyšleháme těsto. 

  2. krok2

    Olivy nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme najemno, slaninu nakrájíme na malé kostičky. Vše postupně vmícháme do těsta, které nakonec ochutíme solí a pepřem a nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 ºC přibližně 15 minut, pak teplotu snížíme asi na 170ºC a dopékáme dalších asi 30 minut.

  3. Hotový chlebíček necháme vychladnout a nakrájíme ho na silnější plátky.

Pošli recept! - Speciál - Silvestr (15.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Chleba ve vajíčku jako ,,pizza"

Chleba ve vajíčku jako ,,pizza"

Jednoduchý recept, který zvládne každý. Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem
Vaříme express /07.11.12
Cibulačka s krutony

Cibulačka s krutony

Potřebuješ se zahřát? Uvař si polévku!

Ema Stočesová, Kroměříž

Vaříme express /24.04.16
Vaječný koláč se slaninou

Vaječný koláč se slaninou

Vydatná pochoutka, výborná s pivem nebo s vínem.

Iva Dvorská, Jičín

Vaříme express /07.03.15
Topinková pomazánka

Topinková pomazánka

Pikantní pomazánka z měkkého salámu je skvělá na topinky.

Lenka Šťastná, ...

Vaříme express /13.03.17
Bramborák ze suchého chleba

Bramborák ze suchého chleba

Dobře se tak dají zužitkovat zbytky.

Libuše Míková, Písařova Vesce

Vaříme express /27.06.14
Cuketa s masovou směsí

Cuketa s masovou směsí

Do směsi můžeš přidat  trochu petrželové natě.

Anna Opavská, Skotnice

...
Vaříme express /06.01.16
 

Nejnovější

Kostky sypané perníkem

Kostky sypané perníkem

Kdo by nemiloval jahody a perník? Tento recept snoubí obě chuti dohromady a ještě ...
Za pár korun /27.05.17
Perlivá bublanina

Perlivá bublanina

Lehký a rychlý recept je výborný jak pro návštěvu, tak ke snídani.

Květa ...

Škola vaření /27.05.17
Tvarohové poháry

Tvarohové poháry

Nepečený zákusek je velmi snadný na přípravu.

Diana Vlasáková, Příbram

Vaříme express /27.05.17
Květákový dhál

Květákový dhál

Dhál je indické jídlo z luštěnin vařené v jednom hrnci.

Klára Trcková, ...

Všehochuť /27.05.17
Ovocné muffiny z toastů

Ovocné muffiny z toastů

Když doma nemáš mouku, ale máš chuť upéct něco sladkého.

Lucie Exnerová, ...

Všehochuť /27.05.17
Jogurtová buchta s třešněmi

Jogurtová buchta s třešněmi

Snadný recept, který zvládne každý.

Kateřina Šmejkalová, Ostrava

Sladký život /27.05.17
Čokoládový sen

Čokoládový sen

Upéct tento dezert mě naučila má přítelkyně. Díky němu věřím, že láska ...

Sladký život /27.05.17
Vylepšený pražský koláč

Vylepšený pražský koláč

Jahody z moučníku udělají hotový zázrak.

Lucie Dolejší, Praha

Škola vaření /26.05.17
Taco shells s masovou směsí

Taco shells s masovou směsí

Tyto kukuřičné placky taco mají tvar mušlí.

Kateřina Likárková, Hradec ...

Všehochuť /26.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama