Reklama
Sýrové twistry s dipy
Fotogalerie:

Sýrové twistry s dipy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tvoji hosté tuto křupavou a velmi návykovou pochoutku jistě ocení.

Petra Soukupová, Šumperk

Ingredience

  • 100 g gouda
  • mouka na vál
  • 200 g listové těsto
  • pepř podle chuti
  • 100 g niva
  • 125 ml zakysaná smetana
  • 3 stroužky česnek
  • 1 avokádo
  • 1 rajče
  • 125 ml bílý jogurt
  • sůl podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Goudu nastrouháme najemno. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku velkou asi 20 x 40 cm a silnou asi 3 mm. Polovinu plátu posypeme nastrouhanou goudou a trochou pepře. Překlopíme druhou polovinou a vzniklou placku opět rozválíme na stejně velký plát (přibližně 20 x 40 cm). Dáme vychladit do lednice. 

  2. krok2

    Těsto nakrájíme na proužky široké 1 cm a dlouhé 10 cm. Připravené proužky několikrát zakroutíme kolem jejich osy. Rozložíme je na plech s pečicím papírem a pečeme při  220 °C 10–12 minut. 

  3. Mezitím si připravíme dva  dipy. Na sýrový nakrájíme nivu na kousky a ručním mixérem ji rozmixujeme se zakysanou smetanou, dvěma stroužky česneku a trochou pepře. 

  4. Na avokádový dip rozmixujeme nakrájené avokádo s bílým jogurtem a česnekem, osolíme a opepříme. Na závěr vmícháme oloupané a na kostičky nasekané  rajče. 


Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krémová bramborová polévka s fenyklem

Krémová bramborová polévka s fenyklem

Klasická bramboračka se dá ještě vylepšit na mnoho způsobů. A tento je z nich ...
Vaříme express /13.06.17
Grilované lilky s jogurtem

Grilované lilky s jogurtem

Ivana Černá, Praha
Vaříme express /19.11.18
Tvarohová bábovka s ovocem

Tvarohová bábovka s ovocem

Lehký dezert, po kterém nepřibereš.

Lenka Machová, Litomyšl

Vaříme express /20.08.16
Topinky s kapustovo-klobásovou směsí

Topinky s kapustovo-klobásovou směsí

Topinky si samozřejmě můžeš udělat i v oleji.

Tereza Šrámková, Brno

Vaříme express /04.03.14
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu