Sýrové šulky můžete použít ke každé příležitosti. Dokonce si je i ukládám do mrazáku a při nečekané návštěvě je použiji. Nikdo nepozná, že nejsou čerstvě udělané.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek
Ingredience
- 200 g plátkový sýr
- 100 g tavený sýr
- 100 g pomazánkové máslo
- podle chuti salám
- podle chuti česnek
- pažitka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Plátkový sýr rozložíme na pečicí papír a necháme na pár minut zatavit v troubě. Uděláme si tak celistvý plát, který se dá jednoduše rozválet.
-
Sýrový plát pomažeme pomazánkou. Já používám tavený sýr s pomazánovým máslem. Do jedné dávky přidáme nadrobno nakrájený salám a červenou papriku, do druhé česnek a pažitku.
-
Zamotáme do rolády a můžeme podávat.