Ingredience
- 100 g niva
- 200 g sýr eidam
- 2 vejce
- 3 lžíce škrob kukuřičný
- 4 lžíce strouhanka
- 2 lžičky koření
- 42 g droždí
- 2 stroužky česnek
- dle potřeby strouhanka na obalování
- dle potřeby olej na smažení
- 5 lžic hořčice
- 1 cibule
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oba sýry nastrouháme najemno. Přidáme rozšlehaná vejce, kukuřičný škrob, strouhanku, koření na čevabčici, rozdrobené droždí a prolisovaný česnek. Směs dobře promícháme.
-
Ze vzniklého těsta tvarujeme mokrýma rukama malé válečky, které obalujeme ve strouhance a skládáme na plech vyložený alobalem. Když jsou všechny šišky hotové, podélně je napichujeme jednotlivě na špejle nebo párátka.
-
Šišky smažíme v dostatečném množství oleje ze všech stran dokřupava. Podáváme s hořčicí, do které jsme přidali nadrobno nakrájenou cibuli.
TIP: Když máš chvíli času navíc, můžeš podávat i s vařenými bramborami nebo kaší.