Ingredience
- 1 miska houby
- 2-3 lžíce hrášek sterilizovaný
- 100 g šunka
- hrst petrželka
- špetka sůl
- špetka pepř
- 2 vejce
- 8 plátků sýr
- 2 lžíce máslo
- 4 lžíce mouka hladká
- 8 lžic strouhanka
- 2 na obalení vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Šunku nakrájíme na nudličky. Houby pokrájíme a na másle podusíme doměkka. Přidáme hrášek, šunku a petrželku a okořeníme. Vmícháme vejce, usmažíme.
-
Na polovinu plátků sýra rozetřeme vrstvu houbové směsi, přikryjeme druhou polovinou plátků. Vzniklé kapsy sepneme ze dvou stran párátky, aby náplň nevytekla.
-
Obalíme v trojobalu jako řízky. Osmažíme na oleji dozlatova. Podáváme s brambory.TIP: Víš, že jsou jedlé houby považovány za potravinu 3. tisíciletí? Jsou zdravé a vhodné i na hubnutí, protože mají nízkou kalorickou hodnotou. Pozor! Smažení z nich však energetické jídlo udělá. Jsou bohaté na minerální látky, obsahují také malé množství bílkovin a sacharidů, hodně vlákniny a hlavně vodu. V zažívacím traktu se proto dlouho nezdrží. Pokrmy z hub jsou ovšem obecně hůře stravitelné. Jíst by se měly v poledne, ne večer. Nejsou vhodné pro děti. Mrňata do tří let by je neměla jíst vůbec. Také staří lidé mohou mít při trávení hub problémy.