Reklama
Sýrové řízky plněné houbami
Fotogalerie:

Sýrové řízky plněné houbami

Růžena Vránová

Pracejovice
Houby máme u nás rádi. Připravuji je na spoustu způsobů. Zkus tyhle řízky, které naší rodině obzvláště chutnají. Jsou opravdu vynikající.
Růžena Vránová, Pracejovice

Ingredience

  • 1 miska houby
  • 2-3 lžíce hrášek sterilizovaný
  • 100 g šunka
  • hrst petrželka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 vejce
  • 8 plátků sýr
  • 2 lžíce máslo
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 8 lžic strouhanka
  • 2 na obalení vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Šunku nakrájíme na nudličky. Houby pokrájíme a na másle podusíme doměkka. Přidáme hrášek, šunku a petrželku a okořeníme. Vmícháme vejce, usmažíme.
  2. krok2 Na polovinu plátků sýra rozetřeme vrstvu houbové směsi, přikryjeme druhou polovinou plátků. Vzniklé kapsy sepneme ze dvou stran párátky, aby náplň nevytekla. 
  3. krok3
    Obalíme v trojobalu jako řízky. Osmažíme na oleji dozlatova. Podáváme s brambory.
     
    TIP: Víš, že jsou jedlé houby považovány za potravinu 3. tisíciletí? Jsou zdravé a vhod­né i na hubnutí, protože mají nízkou kalorickou hodnotou. Pozor! Smažení z nich však energetické jídlo udělá. Jsou bohaté na minerální látky, obsahují také malé množství bílkovin a sacharidů, hodně vlákniny a hlavně vodu. V zažívacím traktu se proto dlouho nezdrží. Pokrmy z hub jsou ovšem obecně hůře stravitelné. Jíst by se měly v poledne, ne večer. Nejsou vhodné pro děti. Mrňata do tří let by je neměla jíst vůbec. Také staří lidé mohou mít při trávení hub problémy.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka paní Koťátkové

Pomazánka paní Koťátkové

U nás nesmí chybět na svátečním stole. Jana Alvesová, Olomouc
Vaříme express /11.04.11
Těstoviny se sardinkami

Těstoviny se sardinkami

Kdo má rád těstoviny s rajčatovou omáčkou, ten si pochutná.

Petra Slováčková, ...

Vaříme express /26.08.12
Šlehačkové řezy

Šlehačkové řezy

Připravuji je předem, aby měly čas ztuhnout.

Dagmar Marischlerová, Vyškov

Vaříme express /22.06.16
Vepřové medailonky na letním salátu

Vepřové medailonky na letním salátu

Vskutku letní pokrm se vším, co ke sluníčku patří: svěží, zdravý, dietní a hlavně ...
Vaříme express /20.05.13
Plátky zapečené s rajčaty

Plátky zapečené s rajčaty

Důležité je správné ochucení.

Veronika Bednářová, Červený Hrádek

Vaříme express /04.07.15
Drůbeží karbanátky s koriandrem

Drůbeží karbanátky s koriandrem

Zmizí ze stolu za pár minut.

Pavla Javůrková, Pardubice

Vaříme express /07.08.15
 

Nejnovější

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice
Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Vynikající pizza z grilu

Vynikající pizza z grilu

Vítek Kolář, Milevsko

Všehochuť /22.08.18
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama