Reklama
Sýrové řízky plněné houbami
Fotogalerie:

Sýrové řízky plněné houbami

Růžena Vránová

Pracejovice
Houby máme u nás rádi. Připravuji je na spoustu způsobů. Zkus tyhle řízky, které naší rodině obzvláště chutnají. Jsou opravdu vynikající.
Růžena Vránová, Pracejovice

Ingredience

  • 1 miska houby
  • 2-3 lžíce hrášek sterilizovaný
  • 100 g šunka
  • hrst petrželka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 vejce
  • 8 plátků sýr
  • 2 lžíce máslo
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 8 lžic strouhanka
  • 2 na obalení vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Šunku nakrájíme na nudličky. Houby pokrájíme a na másle podusíme doměkka. Přidáme hrášek, šunku a petrželku a okořeníme. Vmícháme vejce, usmažíme.
  2. krok2 Na polovinu plátků sýra rozetřeme vrstvu houbové směsi, přikryjeme druhou polovinou plátků. Vzniklé kapsy sepneme ze dvou stran párátky, aby náplň nevytekla. 
  3. krok3
    Obalíme v trojobalu jako řízky. Osmažíme na oleji dozlatova. Podáváme s brambory.
     
    TIP: Víš, že jsou jedlé houby považovány za potravinu 3. tisíciletí? Jsou zdravé a vhod­né i na hubnutí, protože mají nízkou kalorickou hodnotou. Pozor! Smažení z nich však energetické jídlo udělá. Jsou bohaté na minerální látky, obsahují také malé množství bílkovin a sacharidů, hodně vlákniny a hlavně vodu. V zažívacím traktu se proto dlouho nezdrží. Pokrmy z hub jsou ovšem obecně hůře stravitelné. Jíst by se měly v poledne, ne večer. Nejsou vhodné pro děti. Mrňata do tří let by je neměla jíst vůbec. Také staří lidé mohou mít při trávení hub problémy.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda
Vaříme express /18.06.18
Sýrové špalíčky

Sýrové špalíčky

Je to dobré, rychlé a levné jídlo.
Lenka Dohnalová, Říčany
Vaříme express /27.12.09
Smetanové těstoviny s kukuřicí

Smetanové těstoviny s kukuřicí

Dají se obměňovat, třeba salám dát jiný.

Monika Kořístková, Hranice

Vaříme express /26.06.14
Rizoto s klobáskou

Rizoto s klobáskou

Rychlá, pikantní večeře. Kdo má rád ostřejší, přidá si ještě papričky piri-piri.

...
Vaříme express /05.07.13
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Výborná hustá a jemná polévka.

MArtina Taušová, Tasovice

Vaříme express /21.09.12
Plátky rudého bratra

Plátky rudého bratra

Díky marinádě jsou skvělé hlavně s pivem.

Zuzana Hošková, Protivín

Vaříme express /13.10.15
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama