Reklama
Sýrové řízky plněné houbami
Fotogalerie:

Sýrové řízky plněné houbami

Růžena Vránová

Pracejovice
Houby máme u nás rádi. Připravuji je na spoustu způsobů. Zkus tyhle řízky, které naší rodině obzvláště chutnají. Jsou opravdu vynikající.
Růžena Vránová, Pracejovice

Ingredience

  • 1 miska houby
  • 2-3 lžíce hrášek sterilizovaný
  • 100 g šunka
  • hrst petrželka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 vejce
  • 8 plátků sýr
  • 2 lžíce máslo
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 8 lžic strouhanka
  • 2 na obalení vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Šunku nakrájíme na nudličky. Houby pokrájíme a na másle podusíme doměkka. Přidáme hrášek, šunku a petrželku a okořeníme. Vmícháme vejce, usmažíme.
  2. krok2 Na polovinu plátků sýra rozetřeme vrstvu houbové směsi, přikryjeme druhou polovinou plátků. Vzniklé kapsy sepneme ze dvou stran párátky, aby náplň nevytekla. 
  3. krok3
    Obalíme v trojobalu jako řízky. Osmažíme na oleji dozlatova. Podáváme s brambory.
     
    TIP: Víš, že jsou jedlé houby považovány za potravinu 3. tisíciletí? Jsou zdravé a vhod­né i na hubnutí, protože mají nízkou kalorickou hodnotou. Pozor! Smažení z nich však energetické jídlo udělá. Jsou bohaté na minerální látky, obsahují také malé množství bílkovin a sacharidů, hodně vlákniny a hlavně vodu. V zažívacím traktu se proto dlouho nezdrží. Pokrmy z hub jsou ovšem obecně hůře stravitelné. Jíst by se měly v poledne, ne večer. Nejsou vhodné pro děti. Mrňata do tří let by je neměla jíst vůbec. Také staří lidé mohou mít při trávení hub problémy.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Raklet  po našem

Raklet po našem

Nabízím jednoduchý recept na večeři.        Ivo Blažený, ...
Vaříme express /09.11.08
Stehýnko na zázvoru

Stehýnko na zázvoru

Se skvělou přílohou

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /15.02.18
Špecle s bazalkovým pestem

Špecle s bazalkovým pestem

Dají se připravit na mnoho způsobů.

Líba Mukařová, Most

Vaříme express /18.03.13
Blančina pomazánka

Blančina pomazánka

Recept mám od své švagrové Blanky.

Helena Frýbortová, Praha

Vaříme express /21.05.15
Těstoviny s krůtími játry

Těstoviny s krůtími játry

Jednoduchý a rychlý pokrm z vařených těstovin, krůtích jater a žampionů..
Vaříme express /01.04.18
Zapečený květák

Zapečený květák

Můžeš ho udělat i bez masa, je také dobrý.


Ivana Černá, Praha

Vaříme express /12.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu