Placky zapíjíme pivem pro lepší trávení.
Jaroslava Nová, Trutnov
Ingredience
- 350 g čerstvých lesních hub
- 1 cibule
- 2 rohlíky
- 125 ml smetany
- 150 g tvrdého sýra
- 3 lžíce másla
- 2 vejce
- trocha soli
- trocha čerstvě mletého pepře
- podle potřeby olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Houby dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme smetanou. Až rohlíky smetanu nasáknou, rozmačkáme je vidličkou.
-
2. Sýr nastrouháme na hrubé straně struhadla. Cibuli osmahneme na másle, přidáme nakrájené houby a společně podusíme asi 10 minut.
-
2. V míse smícháme rohlíky, vejce, sýr a houby, směs osolíme a opepříme. Ze směsi tvarujeme rukou menší placičky, které usmažíme na oleji po obou stranách. Podáváme se zeleninovým salátem.