Reklama
Sýrová roláda
Fotogalerie:

Sýrová roláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Jany Stoklasové z Prahy

Ingredience

  • 250 g tvrdého sýra v celku (např. eidamu)
  • 100 g másla
  • 2 lučiny
  • 1 lžička pikantní hořčice
  • 2 kyselé okurky
  • 1 červená paprika nebo kapie
  • 1 cibule
  • trocha soli a pepře
  • 150 g dušené šunky
  • na ozdobu rukola

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Sýr zabalíme do mikrotenového sáčku. Do hrnce dáme vařit vodu, jakmile se začne vařit, hrnec odstavíme z tepla. Do vroucí vody vložíme sýr v sáčku a necháme ho 15 minut prohřát.

  2. Mezitím si připravíme náplň. Máslo utřeme s lučinou, vmícháme hořčici, na drobné kostičky pokrájené okurky, papriku, najemno nakrájenou cibuli a vše ochutíme solí a pepřem.

  3. Sýr vyjmeme ze sáčku a rozválíme ho na tenký obdélník. Celý plát poklademe plátky šunky a potřeme připravenou náplní. Sýr svineme do rolády, zabalíme do alobalu a necháme nejlépe přes noc ztuhnout v lednici.

  4. Druhý den roládu nakrájíme na tenké plátky a podáváme s pečivem.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové kuličky se šunkou

Sýrové kuličky se šunkou

Jsou vhodné jako ozdoba studených mís, ale mohou být i rychlou večeří. Helena Macková,...
Vaříme express /19.12.11
Kuřecí ‚‚čína‘‘

Kuřecí ‚‚čína‘‘

Trochu jiná, s houbami. Stojí za vyzkoušení.
Jana Roučková, Libětice
Vaříme express /09.12.10
Těstoviny s kuřetem a brokolicí

Těstoviny s kuřetem a brokolicí

Chutnají teplé i studené.

Jana Karásková, Sokolov

Vaříme express /02.10.12
Lososové překvapení

Lososové překvapení

Studený předkrm, který bude určitě všem chutnat. Stačí přidat kousek pečiva.

Pavel ...

Vaříme express /20.03.16
Vejce zapečené v bešamelu

Vejce zapečené v bešamelu

Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem.

Karolína Blahotová, Tábor

Vaříme express /21.03.16
Vinná klobása netradičně

Vinná klobása netradičně

Je to takové ideální podzimní jídlo.
Olga Burešová, Byšice
Vaříme express /09.02.10
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama