Jednoduché a výborné.
Marcela Szlanerová, Třinec
Ingredience
- 200 g šunkového salámu
- 500 g vařených brambor ve slupce
- 1 cibule
- trocha oleje
- podle chuti česnek
- 1 zakysaná smetana
- 1 smetana 12%
- 1 vejce
- podle potřeby sůl
- podle chuti pepř
- 200 g tvrdého sýra
- trocha petrželové natě
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Salám‚ brambory i cibuli nakrájíme‚ cibuli osmahneme na troše oleje s česnekem. Smetany smícháme‚ přidáme vejce, sůl a pepř. Do vymazaného pekáčku dáme první vrstvu brambor‚ zalijeme trochou smetanové směsi. Přidáme salám‚ osmahlou cibuli a nakonec druhou vrstvu brambor.
-
2. Zalijeme zbytkem smetany, posypeme petrželovou natí a dáme péct do trouby‚ před dopečením posypeme strouhaným sýrem. Pečeme 30 minut.