Reklama
Sýrová mňamka
Fotogalerie:

Sýrová mňamka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednoduché a výborné.

Marcela Szlanerová, Třinec

Ingredience

  • 200 g šunkového salámu
  • 500 g vařených brambor ve slupce
  • 1 cibule
  • trocha oleje
  • podle chuti česnek
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 smetana 12%
  • 1 vejce
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • 200 g tvrdého sýra
  • trocha petrželové natě

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Salám‚ brambory i cibuli nakrájíme‚ cibuli osmahneme na troše oleje s česnekem. Smetany smícháme‚ přidáme vejce, sůl a pepř. Do vymazaného pekáčku dáme první vrstvu brambor‚ zalijeme trochou smetanové směsi. Přidáme salám‚ osmahlou cibuli a nakonec druhou vrstvu brambor. 

  2. 2. Zalijeme zbytkem smetany, posypeme petrželovou natí a dáme péct do trouby‚ před dopečením posypeme strouhaným sýrem. Pečeme 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z řepy a fazolí

Salát z řepy a fazolí

Dobrá a pořádně sytá večeře. Martina Dostálková, Uherské Hradiště
Vaříme express /25.10.15
Pečený hermelín s bramborami

Pečený hermelín s bramborami

Toto jídlo je velmi jednoduché, rychlé a skvěle chutná.

Lucie Blahová, Slavičín

Vaříme express /08.03.13
Nakládaná krkovice

Nakládaná krkovice

Nejlepší přílohou k masu je čerstvý chléb a nějaký zeleninový salát. 

...
Vaříme express /02.08.16
Mexický salát

Mexický salát

Renata Kočí, Příbram

Vaříme express /21.02.18
Smetanové brambory

Smetanové brambory

Na brokolici nedám dopustit, přestože znám spoustu lidí, kteří se jí vyhýbají. Je to ...
Vaříme express /09.11.08
Ragú s hořčicovou omáčkou

Ragú s hořčicovou omáčkou

Recept jsem dostala od své kamarádky.
Marie Švecová, Damníkov
Vaříme express /12.01.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu