Reklama
Sýrový koláč
Fotogalerie:

Sýrový koláč

Lucie Dolečková
Lucie Dolečková
Lanškroun

Je výborný teplý, ale chutná nám i zastudena.

Lucie Dolečková, Lanškroun

Ingredience

  • Ingredience
  • 200 g polohrubá mouka
  • 100 g máslo
  • trocha sůl
  • 5 lžic voda
  • 200 g slanina
  • 150 g eidam
  • 3 vejce
  • 200 g zakysaná smetana
  • trocha pepř

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme na vál‚ přidáme máslo‚ sůl a podle potřeby vodu. Vypracujeme těsto a necháme dvě hodiny odležet v lednici.

  2. Z těsta vyválíme placku‚ kterou vložíme do formy. Těstem vyložíme i boky formy. Slaninu nakrájíme na kostičky‚ vyškvaříme ji a dáme na těsto. Sýr nastrouháme nahrubo. Rozšleháme vejce‚ přidáme smetanu‚ sýr‚ pepř a trochu soli. Vlijeme do formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Můžeme dozdobit zeleninou.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Směs na toastech

Směs na toastech

Tuto jednoduchou pochoutku připravuji jako dietní večeři, nebo když je venku velké teplo,...
Vaříme express /17.09.13
Zelný salát

Zelný salát

Baštíme ho denně, abychom byli zdraví.
Věra Černevová, Praha 5
Vaříme express /13.08.08
Plněné slané sušenky

Plněné slané sušenky

Nejlépe chutnají při posezení se sklenkou vína.
Vaříme express /30.11.12
Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /23.05.18
Omeleta s karamelizovanými rajčaty

Omeleta s karamelizovanými rajčaty

Rajčata s cukrem mírně zkaramelizují a spolu s česnekem a cibulí vytvoří zajímavou ...

Vaříme express /11.05.12
Palačinky s tuňákem

Palačinky s tuňákem

Jednoduchá a svěží varianta.
Veronika Novotná, Brno
Vaříme express /27.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu