Je výborný teplý, ale chutná nám i zastudena.
Lucie Dolečková, Lanškroun
Ingredience
- Ingredience
- 200 g polohrubá mouka
- 100 g máslo
- trocha sůl
- 5 lžic voda
- 200 g slanina
- 150 g eidam
- 3 vejce
- 200 g zakysaná smetana
- trocha pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku prosejeme na vál‚ přidáme máslo‚ sůl a podle potřeby vodu. Vypracujeme těsto a necháme dvě hodiny odležet v lednici.
-
Z těsta vyválíme placku‚ kterou vložíme do formy. Těstem vyložíme i boky formy. Slaninu nakrájíme na kostičky‚ vyškvaříme ji a dáme na těsto. Sýr nastrouháme nahrubo. Rozšleháme vejce‚ přidáme smetanu‚ sýr‚ pepř a trochu soli. Vlijeme do formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Můžeme dozdobit zeleninou.