Reklama
Švédské šunkové závitky
Fotogalerie:

Švédské šunkové závitky

Olga Smetanová

Klatovy

Ráda připravuji pro návštěvy studené obložené mísy, ze kterých si každý může vybrat, na co má chuť. A šunkové závitky nikdy nesmějí chybět. Pěkně vypadají a obvykle zmizí jako první.

Olga Smetanová, Klatovy

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 sklenice zeleninový salát ve sladkokyselém nálevu
  • 1 vejce
  • 1 sterilovaná okurka
  • 4 plátky šunka
  • 1 balíček čirá želatina
  • 1/2 citron
  • špetka sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Sklenici sterilovaného zeleninového salátu vyklopíme do cedníku a necháme okapat. Tekutinu zachytíme a později použijeme k výrobě želatiny. Vejce uvaříme natvrdo a spolu s kyselou okurkou je nakrájíme na plátky. Do plátků šunky zabalíme porce zeleninového salátu.

  2. krok2

    Želatinu rozmícháme s nálevem, doplníme vodou a připravíme podle návodu. Podle chuti okyselíme citronem a dochutíme solí a pepřem.

  3. krok3

    Na dno plastové formy nalijeme želatinu a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí na ni rozložíme plátky vajec a okurek. Na ně položíme připravené závitky a opět celé zalijeme želatinou. Necháme v chladu ztuhnout. Podáváme s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodné jednohubky

Lahodné jednohubky

Jednoduchý recept na občerstvení‚ které ti určitě zachutná. Michaela Horáková, ...
Vaříme express /03.02.11
Mozzarellové špízky se slaninou

Mozzarellové špízky se slaninou

Výborný předkrm, který si vaši přátelé okamžitě zamilují.

Zdeňka Polanská, ...

Vaříme express /22.05.12
Bohatýrské bulky se žampiony

Bohatýrské bulky se žampiony

Ideální jako předkrm nebo svačinka.

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /18.05.17
Slaní šneci z listového těsta

Slaní šneci z listového těsta

Příjemné pohoštění k vínu, pivu i nealku. 
Dagmar Hrubantová,
Nové Jirny
...
Vaříme express /28.12.10
Bruschetta s rajčaty

Bruschetta s rajčaty

Nech se inspirovat lahodnou italskou kuchyní, těžko ti určitě nebude.

Jitka Voláková, ...

Vaříme express /17.02.16
Jemné spirálky

Jemné spirálky

Hodí se pro pohoštění k vínu i pivu.
Lenka Niezgodová, Ostrava
Vaříme express /04.08.11
 

Nejnovější

Játra z divočáka s cuketou

Játra z divočáka s cuketou

Zdeněk Ondruch, Kroměříž
Za pár korun /21.11.18
Vdolky s anglickou slaninou

Vdolky s anglickou slaninou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Za pár korun /21.11.18
Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /21.11.18
Plněné batáty se sýrem

Plněné batáty se sýrem

Ozdob jídlo bylinkami.

Podle receptu Elišky Trhanové z Loun

Zdravě a chutně /21.11.18
Pivní koláč z kynutého těsta

Pivní koláč z kynutého těsta

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /21.11.18
Paštika z hub a paprik

Paštika z hub a paprik

Pavla Teznerová, Chotěboř

Všehochuť /21.11.18
Vegetariánský burger

Vegetariánský burger

Skvělá svačina do školy.

Podle receptu Eriky Kolínové z Jihlavy

Všehochuť /21.11.18
Škvarkové pirohy

Škvarkové pirohy

K pivu jako stvořené!

Josef Vodička, Semily

Za pár korun /20.11.18
Srnčí žebra na česneku

Srnčí žebra na česneku

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /20.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama