Reklama
Švédské šunkové závitky
Fotogalerie:

Švédské šunkové závitky

Olga Smetanová

Klatovy

Ráda připravuji pro návštěvy studené obložené mísy, ze kterých si každý může vybrat, na co má chuť. A šunkové závitky nikdy nesmějí chybět. Pěkně vypadají a obvykle zmizí jako první.

Olga Smetanová, Klatovy

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 sklenice zeleninový salát ve sladkokyselém nálevu
  • 1 vejce
  • 1 sterilovaná okurka
  • 4 plátky šunka
  • 1 balíček čirá želatina
  • 1/2 citron
  • špetka sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Sklenici sterilovaného zeleninového salátu vyklopíme do cedníku a necháme okapat. Tekutinu zachytíme a později použijeme k výrobě želatiny. Vejce uvaříme natvrdo a spolu s kyselou okurkou je nakrájíme na plátky. Do plátků šunky zabalíme porce zeleninového salátu.

  2. krok2

    Želatinu rozmícháme s nálevem, doplníme vodou a připravíme podle návodu. Podle chuti okyselíme citronem a dochutíme solí a pepřem.

  3. krok3

    Na dno plastové formy nalijeme želatinu a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí na ni rozložíme plátky vajec a okurek. Na ně položíme připravené závitky a opět celé zalijeme želatinou. Necháme v chladu ztuhnout. Podáváme s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nadívanica

Nadívanica

Manželka ji připravuje nejen o Velikonocích. Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem
Vaříme express /28.03.17
Zapečené maso v leču

Zapečené maso v leču

Vše můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.

Veronika Chrzová, Lom u Mostu

Vaříme express /10.07.14
Citronovo–česneková játra

Citronovo–česneková játra

Játra nesmažíme příliš dlouho, vysušila by se.

Renata Voldřichová, Olomouc

Vaříme express /14.10.15
Plněný sýrový dortík

Plněný sýrový dortík

Před servírováním ho nech chvíli odležet.

Olga Smetanová, Klatovy

Vaříme express /21.08.17
Penne se smetanou a chřestem

Penne se smetanou a chřestem

Chřest nepotřebuje výrazné koření, jeho chuť by zanikla.

Karolína Borová, Plzeň

Vaříme express /16.04.17
Fazole s čínským zelím

Fazole s čínským zelím

Jsou dobré také s klobásou.

Kateřina Jasenská, Fryšták

Vaříme express /18.10.15
 

Nejnovější

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama