Reklama
Reklama
Švédské šunkové závitky
Fotogalerie:

Švédské šunkové závitky

Olga Smetanová

Klatovy

Ráda připravuji pro návštěvy studené obložené mísy, ze kterých si každý může vybrat, na co má chuť. A šunkové závitky nikdy nesmějí chybět. Pěkně vypadají a obvykle zmizí jako první.

Olga Smetanová, Klatovy

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 sklenice zeleninový salát ve sladkokyselém nálevu
  • 1 vejce
  • 1 sterilovaná okurka
  • 4 plátky šunka
  • 1 balíček čirá želatina
  • 1/2 citron
  • špetka sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Sklenici sterilovaného zeleninového salátu vyklopíme do cedníku a necháme okapat. Tekutinu zachytíme a později použijeme k výrobě želatiny. Vejce uvaříme natvrdo a spolu s kyselou okurkou je nakrájíme na plátky. Do plátků šunky zabalíme porce zeleninového salátu.

  2. krok2

    Želatinu rozmícháme s nálevem, doplníme vodou a připravíme podle návodu. Podle chuti okyselíme citronem a dochutíme solí a pepřem.

  3. krok3

    Na dno plastové formy nalijeme želatinu a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí na ni rozložíme plátky vajec a okurek. Na ně položíme připravené závitky a opět celé zalijeme želatinou. Necháme v chladu ztuhnout. Podáváme s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Palačinky zapečené se sýrem

Palačinky zapečené se sýrem

Bylinkové palačinky plněné ochuceným tvarohem a zapečené s vejci a sýrem. Dobrota!
Vaříme express /16.07.17
Krkovice v tatarce

Krkovice v tatarce

Osvědčilo se mi, že narychlo vymyšlené recepty jsou ty nejlepší.
Vaříme express /31.05.13
Šunkovo-sýroví šneci

Šunkovo-sýroví šneci

Rychle jsou upečení‚ bleskově zmizí ze stolu.
Simona Hopfingerová, Praha
Vaříme express /24.02.10
Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Kdo má rád cuketu, nebude jistě zklamán.

Lenka Kokošková, Plzeň

Vaříme express /25.07.13
Smažený patizon

Smažený patizon

Pokud kukupujeme patizony, vybíráme menší, mají méně jadérek.

Jaroslava Štefánková,...

Vaříme express /12.10.16
Guláš z hub  a vepřového

Guláš z hub a vepřového

Dělám ho pro manžela, který nejí hovězí.

Hana Hozdová, Zásada

Vaříme express /05.10.16
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama