Reklama
Sushi po česku
Fotogalerie:

Sushi po česku

Iva Prskavcová

Strakonice
Když tví přátelé toto sushi ochutnají, staneš se u nich kuchařem č. 1.
Iva Prskavcová, Strakonice

Ingredience

  • 1 paprika
  • 10 plátků šunka
  • 1 máslo pomazánkové
  • 10 plátků chléb toustový
  • svazek pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z toastového chleba odkrojíme kůrku, nakrájíme krajíčky a vyválíme je na tenké plátky.
  2. Každý plátek po celé ploše potřeme pomazánkovým máslem a na ně položíme šunku. Pokládáme ji na 3/4 plátku‚ zbývající 1/4 musí zůstat volná pro lepší rolování.
  3. Na kraj plátku‚ blíž k sobě‚ dáme tenký proužek papriky‚ kolem kterého plátek srolujeme‚ vytvoří se nám válečky.
  4. Dáme je na chvíli uležet do ledničky. Pak je navrchu potřeme pomazánkovým máslem‚ každý rozřízneme na 4 kousky a každý kousek posypeme nadrobno nastříhanou pažitkou.

    TIP: Můžeš použít máslo s jakoukoli příchutí nebo jakoukoli pomazánku. Šunku nahradíš uzeninou dle své chuti, ale musí být měkká, aby se plátek dobře roloval. Papriky je hezké prostřídat dle barvy. Pažitku vyměň za petrželku. Dětská verze: plátek potři nutelou, posypej oříšky a dovnitř dej proužek banánu.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krkovice s hlívou ústřičnou

Krkovice s hlívou ústřičnou

Hlíva příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu. Petr Kamour, Havířov
Vaříme express /16.08.17
Gnocchi se šunkou a sýrovou omáčkou

Gnocchi se šunkou a sýrovou omáčkou

Chutné a syté jídlo, které se nepřejí.

Marcela Gottsteinová, Pardubice

Vaříme express /11.04.16
Zapečený hermelín

Zapečený hermelín

Jako přílohu dávám opečené toasty.
Lucie Vichlendová, Liptaň
Vaříme express /11.04.11
Jednohubky s kaviárem

Jednohubky s kaviárem

Hodí se zejména pro slavnostnější příležitost.

Jana Pištorová, Znojmo

Vaříme express /28.12.15
Voňavé řízečky v sezamu

Voňavé řízečky v sezamu

Kristýna Michalcová, Slaný

Vaříme express /20.02.20
Pomazánka z lilků

Pomazánka z lilků

Určitě vyzkoušej!

Blanka Krejčí, Chomutov

Vaříme express /30.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu