Reklama
Sushi po česku
Fotogalerie:

Sushi po česku

Iva Prskavcová

Strakonice
Když tví přátelé toto sushi ochutnají, staneš se u nich kuchařem č. 1.
Iva Prskavcová, Strakonice

Ingredience

  • 1 paprika
  • 10 plátků šunka
  • 1 máslo pomazánkové
  • 10 plátků chléb toustový
  • svazek pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z toastového chleba odkrojíme kůrku, nakrájíme krajíčky a vyválíme je na tenké plátky.
  2. Každý plátek po celé ploše potřeme pomazánkovým máslem a na ně položíme šunku. Pokládáme ji na 3/4 plátku‚ zbývající 1/4 musí zůstat volná pro lepší rolování.
  3. Na kraj plátku‚ blíž k sobě‚ dáme tenký proužek papriky‚ kolem kterého plátek srolujeme‚ vytvoří se nám válečky.
  4. Dáme je na chvíli uležet do ledničky. Pak je navrchu potřeme pomazánkovým máslem‚ každý rozřízneme na 4 kousky a každý kousek posypeme nadrobno nastříhanou pažitkou.

    TIP: Můžeš použít máslo s jakoukoli příchutí nebo jakoukoli pomazánku. Šunku nahradíš uzeninou dle své chuti, ale musí být měkká, aby se plátek dobře roloval. Papriky je hezké prostřídat dle barvy. Pažitku vyměň za petrželku. Dětská verze: plátek potři nutelou, posypej oříšky a dovnitř dej proužek banánu.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s uzeninou, fialovým a zeleným květákem

Brambory s uzeninou, fialovým a zeleným květákem

Různé druhy květáku kupuji na trhu. Daniela Schachlová, Ostrava
Vaříme express /12.11.15
Vaječná pomazánka z cottage

Vaječná pomazánka z cottage

Je mnohem lepší než klasická pomazánka z majonézy.

Lucie Blahová, Slavičín

Vaříme express /26.07.13
Selský kapr v papilotě

Selský kapr v papilotě

Rybaření je krásný i ‚‚lahodný‘‘ sport.

Lucie Stachová, Jirkov

Vaříme express /18.05.17
Zeleninovo-kokosové karí

Zeleninovo-kokosové karí

Kokosové mléko koupíte třeba v Tesku. 
Jitka Králíková, Kralupy
Vaříme express /28.03.12
Květákové placičky s uzeným sýrem

Květákové placičky s uzeným sýrem

Jsou skvělé i jako studená svačinka.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /09.08.13
Těstovinový mls s brokolicí

Těstovinový mls s brokolicí

Mám tři děti a starou nemocnou maminku. Opravdu musím šetřit s každičkou minutou svého...
Vaříme express /01.09.08
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama