Tato pomazánka má hned několik výhod. Je nenáročná na připravu. Je celkem levná. Myslím, že i zdravá. A co je hlavní, všichni si na ní vždy pochutnají.
Nikola Vránová, Paseky nad Jizerou
Ingredience
- 250 g nízkotučný tvaroh
- 100 g pomazánkové máslo
- 250 g Surimi tyčinky
- tatarka, hořčice
- 1/2 cibule
- 5 ks ředkvičky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Surimi tyčinky i cibuli si nakrájíme nadrobno. Přidáme tvaroh a pomazánkové máslo. Ředkvičky si též nakrájíme nadrobno. Dochutíme přibližně dvěma lžičkami tatarky a dvěma lžičkami hořčice. Můžeme přidat i uvařené, nadrobno nakrájené vejce. Popřípadě pomazánku dosolíme. Necháme vychladit v lednici.
-
Podáváme namazanou na chlebu, ozdobenou petrželkou. Pomazánku je vhodné využít také na "lehké" jednohubky. A to tak, že se pomazánka namaže na připravené nakrájené rohlíky a místo salámu se na jednohubky napíchne buď kostička sýru, nebo kulička hroznového vína.