Reklama
Superrychlé knedlíky z mikrovlnky
Fotogalerie:

Superrychlé knedlíky z mikrovlnky

Janka Schromová

Banská Belá

S vejci od domácích slípek jsou krásně žluté.

Janka Schromová, Banská Belá (Slovensko)

Ingredience

  • 1, 5 ks starší rohlíky
  • 1,5 hrnku hrubá mouka
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 lžička kypřicí prášek
  • 1,5 hrnku studené mléko
  • na formu máslo a hrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky rozkrájíme na kostičky a nasypeme do misky.Přisypeme hrubou mouku, oba žloutky, sůl, kypřicí prášek a zalijeme studeným mlékem. Pak vyšleháme zbylé bílky do tuhého sněhu a hned je lehce vmícháme do připravené hmoty.

  2. Vezmeme nějakou formu,  která dá knedlíkům tvar. Mně se osvědčila na bábovku (nejlépe z jenského skla, silikonu nebo keramiky). Vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou. Přesuneme do ní těsto a vložíme do mikrovlnky „vlnit“. Při výkonu 750 W ho tam necháme prohánět se přesně 8 minut.

  3. Až se trouba vypne, počkáme ještě přibližně 1–2 minuty, až se těsto „uklidní“. Potom je špejlí nebo párátkem několikrát propíchneme, aby vyšla pára. Pak už jen formu vyklopíme na talíř a nakrájíme plátky nožem, nejlépe s jemnou ostrou pilkou. Můžeme ihned podávat jako přílohu k obvyklým pokrmům – ke kachně,
    k vepřovému nebo omáčkám.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brokolice s bešamelovou omáčkou

Brokolice s bešamelovou omáčkou

Tento recept je jednoduchý, rychlý a chutný. Do omáčky lze přidat i jiný druh sýra, ale...
Vaříme express /24.08.12
Lodičky se zeleninou

Lodičky se zeleninou

Zelenina je krásně barevná.

Veronika Strnadová, Praha

Vaříme express /26.09.16
Pomazánka s tvarohem a nivou

Pomazánka s tvarohem a nivou

Bude jemnější, pokud přidáš trochu smetany.

Olga Šimperová, Rajhrad

Vaříme express /17.09.16
Špenátové nudle s arašídy

Špenátové nudle s arašídy

Stále vymýšlím nové recepty a tento je jeden z nich.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

...
Vaříme express /05.10.12
Pastýřský pekáč

Pastýřský pekáč

Je to takové „co dům dá“, ale moc dobré.

Lenka Němcová, Příkazy

Vaříme express /04.01.13
Stehýnka na sezamu

Stehýnka na sezamu

Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou

Vaříme express /01.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu