Reklama
Šunkovo-zeleninové tortilly
Fotogalerie:
 

Šunkovo-zeleninové tortilly

Petra Schurdaková
Petra Schurdaková
Praha 9

Tyhle tortilly jsou lehké, moc chutné a určitě to pravé pro piknik s přáteli.

Petra Schurdaková, Praha

Ingredience

  • 1 ledový nebo římský salát
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 5 ks jarní cibulka
  • 2 lžíce olivový olej
  • pode chuti pepř, sůl
  • 1 kysaná smetana
  • 200 g dušená šunka
  • 6 ks pšeničné tortilly

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Očistíme salát a zeleninu. Cuketu očistíme a nakrájíme na tenké plátky nebo nahrubo nastrouháme. Papriku rozkrájíme na tenké nudličky a jarní cibulku na tenké kroužky.
  2. krok2 Na pánvi zahřejeme olivový olej a za stálého míchání na něm přibližne 10 minut dusíme cuketu, papriku a cibulku.
  3. krok3 Osolíme, okořeníme mletým pepřem a nakonec vmícháme kysanou smetanu.
  4. krok4 Tortilly rozložíme na talíř a klademe na ně nejdříve listy salátu, pak plátky šunky a nakonec směs zeleniny.
  5. krok5 Placky pevně srolujeme a uprostřed překrojíme.
  6. krok5 Každou rolku zabalíme do alobalu nebo potravinové fólie a konce důkladně zafixujeme. Můžeme konzumovat hned, nebo odložit do lednice cca na 1-2 hodiny. My je preferujeme studené :)
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné šunkové závitky

Plněné šunkové závitky

Oblíbený předkrm, kterým se zavděčíš. Lucie Blahová, Slavičín
Vaříme express /03.10.12
Plněné cuketové květy

Plněné cuketové květy

Je to spíš taková malá chuťovka, hodí se i pro lidi s bezlepkovou dietou.

...

Vaříme express /17.06.17
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Kolečka s klobásou

Kolečka s klobásou

Výborné pikantní pohoštění.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /03.08.14
Krůtí nudličky s fazolkami

Krůtí nudličky s fazolkami

Recept mi poradila sestra Renátka jako lahodnou rychlovku.

Ivana Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /07.05.12
Játrový hermelín

Játrový hermelín

Podáváme se zeleninovou oblohou.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Vaříme express /23.12.11
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama