Kousky hermelínu zavinuté v šunce, obalené v trojobalu a do zlatova usmažené.
Pavel Štrougal, Krásné Březno
Ingredience
- 2 hermelín
- 2 vejce
- 100 g šunka
- 1 lžíce podravka
- 150 ml mléko
- 4-6 lžic hladká mouka
- 300 g strouhanka
- pepř
- olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hermelín rozdělíme na šest dílů a každý dílek obalíme plátkem šunky.
-
Vejce, mléko, podravku, pepř a hladkou mouku smícháme na řidší těstíčko. Hermelínové rolky namáčíme do těstíčka a ihned obalujeme ve strouhance jako řízek. A stejně jako při obalování klasického sýra, si tento postup zopakujeme dvakrát.
-
Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory, bramborová kaše a různé zeleninové saláty.