Reklama
Šunkové rolky
Fotogalerie:

Šunkové rolky

Jana Koláčková

Litomyšl
Klasický předkrm v odlehčené variantě.
Jana Koláčková, Litomyšl

Ingredience

  • 1 máslo pomazánkové křenové
  • 120 g lučina
  • 1 mrkev
  • špetka sůl
  • 4 lžíce citronová šťáva
  • 1 okurka salátová
  • 6 obdélník. plátků šunka
  • 1 svazek cibulka jarní

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo vyšleháme s lučinou a nastrouhanou mrkví, dochutíme solí a citronovou šťávou. Okurku rozkrojíme podélně na čtvrtiny a ty ještě přepůlíme.
  2. Krém rozetřeme na plátek šunky, ke kraji dáme kousek okurky a srolujeme. Necháme asi 1/2 hodiny
    vychladit.
  3. Kraje rolek můžeme seříznout šikmo, vypadají tak dekorativněji. Posypeme cibulkou.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborová pánev

Bramborová pánev

Když zůstanou nespotřebované suroviny v ledničce, smíchám je na pánvi s bramborami a ...
Vaříme express /29.11.12
Křenová omáčka  k uzenému masu

Křenová omáčka k uzenému masu

Je ostrá, ale zdravá. Podávám ji s knedlíkem.
Otto Plášek, Brno
Vaříme express /11.04.11
Ďábelská Krkovice

Ďábelská Krkovice

Rychlá minutka.

Lenka Nováková, Hradec Králové

Vaříme express /25.04.12
Nivová omáčka s brokolicí

Nivová omáčka s brokolicí

Omáčka se výborně hodí k těstovinám a je hotová raz dva.

Hana Kosíková, Olšany u ...

Vaříme express /25.08.14
Pikantní sýrové vrtulky s bazalkou

Pikantní sýrové vrtulky s bazalkou

Lehká, rychlá a chutná letní večeře.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Vaříme express /07.05.17
Houbovo-cibulová  polévka

Houbovo-cibulová polévka

Polévka je vhodná pro diabetickou a redukční dietu.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /06.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu