Reklama
Šunková pěna
Fotogalerie:

Šunková pěna

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Skvělá je i namazaná na rohlíku s kolečky osolené okurky.

Petra Soukupová, Šumperk

Ingredience

  • 100 g vepřové šunky
  • 100 g lučiny
  • 50 g másla
  • 8 plátků toastového chleba
  • na ozdobu černé olivy bez pecky
  • na ozdobu řeřicha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Šunku rozmixujeme, přidáme lučinu a měkké máslo. Vše opět rozmixujeme tyčovým mixérem a pěnu naplníme do zdobicího sáčku.

  2. Z plátků toastového chleba vytvoříme vykrajovátkem kolečka a na ně nastříkáme pěnu. Každou jednohubku ozdobíme kolečkem (plátkem) černé olivy a posypeme čerstvou řeřichou.

Tip redakce

Když chci pěnu trochu pikantnější, nahradím lučinu pomazánkovým máslem s křenovou příchutí.

Pošli recept! - Speciál - Letní hity (28.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený květák se šunkou

Zapečený květák se šunkou

Ideální jako rychlá večeře, kterou můžeme podávat s čerstvou zeleninkou. Gabriela ...
Vaříme express /13.09.14
Římský salát

Římský salát

Lenka Evinová, Kolín

Vaříme express /22.11.18
Pstruh s bylinkami a zeleninou

Pstruh s bylinkami a zeleninou

Zdravý oběd na horký den

Podle receptu Hany Víškové z Kladna

...
Vaříme express /18.06.19
Pomazánka z lilků

Pomazánka z lilků

Určitě vyzkoušej!

Blanka Krejčí, Chomutov

Vaříme express /30.01.16
Plněné salátové listy

Plněné salátové listy

Jednoduchá a sytá večeře.

Helena Douchová, Jihlava

Vaříme express /14.08.15
Toast pro miláčka

Toast pro miláčka

Jak se říká, láska prochází žaludkem. Já si ovšem myslím, že to neznamená pustit se...
Vaříme express /13.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu