Jednoduché, ale syté a výborné jídlo z veky, šunky, sýra a listového špenátu.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno
Ingredience
- 350 g veka
- 200 g sýr eidam
- 250 g šunka
- 2 vejce
- 250 ml mléko
- 20 g máslo
- 100 g špenát listový
- 1 stroužek česnek
- sůl, pepř
- 1 lžíce hořčice
- 1 cibule
- podravka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na pánvi rozpustíme máslo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky, špetku pepře, česnek utřený se solí, nasekaný opraný špenát a orestujeme.
-
Ve velké nádobě smícháme mléko, vejce, hořčici, 2/3 nahrubo nastrouhaného eidamu a nakonec přidáme směs šunky a špenátu. Dochutíme podravkou a nakonec lehce vmícháme na kostky nakrájenou veku.
-
Směs přendáme do vymazané formy nebo pekáčku, posypeme zbylým sýrem a vložíme do mírně předehřáté trouby. Pečeme až směs ztuhne a na povrchu zezlátne. Ihned podáváme.