Reklama
Šunka zapečená se špenátem a sýrem
Fotogalerie:

Šunka zapečená se špenátem a sýrem

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Jednoduché, ale syté a výborné jídlo z veky, šunky, sýra a listového špenátu.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 350 g veka
  • 200 g sýr eidam
  • 250 g šunka
  • 2 vejce
  • 250 ml mléko
  • 20 g máslo
  • 100 g špenát listový
  • 1 stroužek česnek
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 cibule
  • podravka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozpustíme máslo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky, špetku pepře, česnek utřený se solí, nasekaný opraný špenát a orestujeme.

  2. Ve velké nádobě smícháme mléko, vejce, hořčici, 2/3 nahrubo nastrouhaného eidamu a nakonec přidáme směs šunky a špenátu. Dochutíme podravkou a nakonec lehce vmícháme na kostky nakrájenou veku.

  3. Směs přendáme do vymazané formy nebo pekáčku, posypeme zbylým sýrem a vložíme do mírně předehřáté trouby. Pečeme až směs ztuhne a na povrchu zezlátne. Ihned podáváme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené rybí podkovy se zeleninou a sýrem

Zapečené rybí podkovy se zeleninou a sýrem

Můžeš posypat i trochou koření na ryby. Robert Hajtmar, Moravská Třebová
Vaříme express /30.01.17
Makarony Olio

Makarony Olio

nenáročný pokrm vhodný pro horké letní dny.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné...

Vaříme express /06.08.14
Hermelín s ořechovým pestem

Hermelín s ořechovým pestem

Tyto hermelíny jsou výborné i v létě na grilu.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Vaříme express /03.05.12
Černá omáčka

Černá omáčka

Nezapomenutelná chuť Vánoc mého dětství.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Vaříme express /24.11.16
Smažená skotská vejce

Smažená skotská vejce

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /24.04.18
Plněný hermelín se sýrovou omáčkou

Plněný hermelín se sýrovou omáčkou

Pro milovníky sýru ideální oběd.

Jana Boháčová, Děčín

Vaříme express /13.05.12
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
Hruškové vafle

Hruškové vafle

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama