Karolína Holubová, Brno
Ingredience
- 3 plátkové želatiny
- 150 ml 30% smetany
- 50 g křenu
- cukr moučka a sůl
- 200 g šunky
- 2 střední jablka
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžíce cukru krupice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Poté ji vymačkáme a rozpustíme ve lžíci horké vody.
-
Smetanu vyšleháme do tuhé pěny. Vmícháme želatinu a přidáme nastrouhaný křen. Opatrně promícháme a dochutíme solí a špetkou moučkového cukru. Šunku nakrájíme na pravidelné hranoly.
-
Jablečné pyré: jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a překrájíme na kousky. Přidáme trochu vody a citronovou šťávu. Jablka rozvaříme a rozmixujeme ponorným mixérem.
-
Směs vrátíme na sporák a svaříme do potřebné hustoty. Dochutíme cukrem a špetkou soli.