Reklama
Reklama
Šunka s jablečným pyré a křenovým krémem
Fotogalerie:

Šunka s jablečným pyré a křenovým krémem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Karolína Holubová, Brno

Ingredience

  • 3 plátkové želatiny
  • 150  ml 30% smetany
  • 50  g křenu
  • cukr moučka a sůl
  • 200  g šunky
  • 2 střední jablka
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce cukru krupice

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Poté ji vymačkáme a rozpustíme ve lžíci horké vody.

  2. Smetanu vyšleháme do tuhé pěny. Vmícháme želatinu a přidáme nastrouhaný křen. Opatrně promícháme a dochutíme solí a špetkou moučkového cukru. Šunku nakrájíme na pravidelné hranoly.

  3. Jablečné pyré: jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a překrájíme na kousky. Přidáme trochu vody a citronovou šťávu. Jablka rozvaříme a rozmixujeme ponorným mixérem.

  4. Směs vrátíme na sporák a svaříme do potřebné hustoty. Dochutíme cukrem a špetkou soli.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelné balíčky s mozzarellou

Zelné balíčky s mozzarellou

Balíčky pustí šťávu a chutě krásně prolnou. Libor Kalivoda, Prachatice
Vaříme express /17.10.13
Zapečená rajčata s masem

Zapečená rajčata s masem

Oblíbila jsem si je i pro tu jednoduchost.

Jana Dlasková, Hodonín

Vaříme express /07.09.16
Zeleninová polévka se zavářkou

Zeleninová polévka se zavářkou

Je mnohem chutnější než jen zeleninový vývar.
Jana Žáčková, Praha
Vaříme express /12.11.09
Kuřecí tortilla

Kuřecí tortilla

Do tortilly si můžete přidat cokoliv chcete, fantazii se meze nekladou.
Vaříme express /27.07.17
Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Večeře pro čtyřčlennou rodinu vyjde na 40 Kč.
 Irena Poláková, Rudná
Vaříme express /28.12.10
Pomazánka na topinky

Pomazánka na topinky

Skvělá večeře, když se ti nechce vařit.
Helena Macková, Vsetín
Vaříme express /04.08.11
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama