Tato polévka je chutná a velmi rychlá na přípravu. Milovníky zelí určitě potěší
Hana Školníková, České Budějovice
Ingredience
- 1 sáček kysané zelí
- 1 cibule
- olej
- 2 bobkové listy, 5 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření
- 1 lžička mletá sladká paprika
- 1 hrnek mléko
- 2-3 lžíce polohrubá mouka
- dle chuti klobása nebo uzené maso
- dle chuti cukr, sůl, polévkové koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji a přidáme vyprané a vymačkané zelí. Krátce opečeme a přidáme lžičku papriky, bobkový list, pepř a nové koření. Zalijeme přibližně litrem vody.
-
Přidáme uzeninu nebo klobásu a vaříme. V závěru rozmícháme v mléce (popř. v kysané smetaně) mouku a nalijeme do polévky na zahuštění. Krátce povaříme a ochutíme solí, cukrem a polévkovým kořením.