Reklama
Šumavská zelnice
Fotogalerie:

Šumavská zelnice

Hana Školníková
Hana Školníková
České Budějovice

Tato polévka je chutná a velmi rychlá na přípravu. Milovníky zelí určitě potěší

Hana Školníková, České Budějovice

Ingredience

  • 1 sáček kysané zelí
  • 1 cibule
  • olej
  • 2 bobkové listy, 5 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření
  • 1 lžička mletá sladká paprika
  • 1 hrnek mléko
  • 2-3 lžíce polohrubá mouka
  • dle chuti klobása nebo uzené maso
  • dle chuti cukr, sůl, polévkové koření

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji a přidáme vyprané a vymačkané zelí. Krátce opečeme a přidáme lžičku papriky, bobkový list, pepř a nové koření. Zalijeme přibližně litrem vody.
  2. Přidáme uzeninu nebo klobásu a vaříme. V závěru rozmícháme v mléce (popř. v kysané smetaně) mouku a nalijeme do polévky na zahuštění. Krátce povaříme a ochutíme solí, cukrem a polévkovým kořením.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechový chléb

Ořechový chléb

S máslem a medem je to hotový zázrak! Ester Witasová, Hnojník
Vaříme express /14.06.11
Frittata verde

Frittata verde

Neboli italská omeleta se špenátem.

Kateřina Gajová, Brno

Vaříme express /23.01.14
Těstovinový mls s brokolicí

Těstovinový mls s brokolicí

Mám tři děti a starou nemocnou maminku. Opravdu musím šetřit s každičkou minutou svého...
Vaříme express /01.09.08
Salát všehochuť

Salát všehochuť

I z mála se dá udělat sváteční pochoutka.

Milada Zitová, Beroun

Vaříme express /28.10.15
Krémová bramboračka

Krémová bramboračka

Jestli máš rád houby, uvař si se mnou tuhle vynikající polévku.
Petra Žaloudková, ...
Vaříme express /25.01.10
Plněné okurky

Plněné okurky

Osvěžující letní večeře.

Stáňa Protivová, Kladno

Vaříme express /17.09.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu