Reklama
Reklama
Studená zeleninová polévka
Fotogalerie:

Studená zeleninová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mirka Dožínková, Dobříš

Ingredience

  • 600 g rajčat
  • 1 mladá cibule
  • 1 malá salátová okurka
  • 1–2 stroužky česneku
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • šťáva z 1 citronu
  • snítka bazalky
  • 1 minerálka
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • dle chuti opečené kostičky žemle nebo rohlíku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kousky, nasypeme ji do mixéru, zalijeme citronovou šťávou, přidáme snítku bazalky, olej a rozmixujeme.

  2. Podle chuti osolíme a opepříme, podle potřeby můžeme naředit minerálkou.

  3. Podáváme s kostičkami opečeného pečiva.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Papriky s tvarohem

Papriky s tvarohem

Vhodnou přílohou je tmavé pečivo. Hana Šátralová, Praha
Vaříme express /20.12.11
Játra v omáčce s těstovinami

Játra v omáčce s těstovinami

Je to jedna z méně známých italských pochoutek.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Vaříme express /22.03.10
Slaný štrůdl

Slaný štrůdl

Příprava štrůdlu je jednoduchá a rychlá a přitom výsledek vás určitě překvapí. ...

Vaříme express /22.02.13
Bramborové gnocchi s chřestem

Bramborové gnocchi s chřestem

Chřest kupuji na trzích.

Marta Janouchová, Hlinsko

Vaříme express /21.05.16
Hermelínovo-vaječný salát

Hermelínovo-vaječný salát

Nejlepší je, když se všechny ingredience chuťově dobře propojí, a to chce chvíli ...

Vaříme express /29.12.12
Listové balíčky

Listové balíčky

Jako příloha je vhodný zeleninový salát.

Martina Nováková, Zubří

Vaříme express /11.09.13
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama