Reklama
Reklama
Štrúdl pro labužníky
Fotogalerie:

Štrúdl pro labužníky

František Plánička

Klatovy
Štrúdl ozdobíme jménem strávníka.
František Plánička, Klatovy

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 200 g šunka
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • špetka bazalka
  • špetka oregáno
  • 1 sklenice zelí sterilované
  • 200 g sýr plátkový
  • 1 lahev kečup ostrý
  • 1 vejce
  • špetka kmín
  • 1 lžíce semínka sezamová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na placku, osolíme a poklademe plátky šunky. Cibuli nakrájíme na kolečka, která rovnoměrně rozložíme na šunku.
  2. Potom mírně posypeme bylinkami – bazalkou a oreganem – a rovnoměrně poklademe kyselým zelím. Plátkový sýr nakrájíme na tenké plátky a vytvoříme mřížku. Zakapeme kečupem.
  3. Okraje štrúdlu pomažeme rozšlehaným vejcem, zavineme a přehnutý spoj pevně přimáčkneme. Celý štrúdl ještě potřeme vajíčkem a posypeme kmínem a sezamem.
  4. Na několika místech propíchneme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 20 minut.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Housková hnízdečka

Housková hnízdečka

Rychlá a velice dobrá svačinka. Lída Guková, Pacov
Vaříme express /17.08.12
Masová směs se slaninou

Masová směs se slaninou

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /14.08.18
Hrášková kaše

Hrášková kaše

Chutná ti hrášek? Tohle si tedy oblíbíš.
Šárka Medáčková, Děčín
Vaříme express /17.05.11
Uzené maso s medovým přelivem a s hráškem

Uzené maso s medovým přelivem a s hráškem

Zkusila jsem uzené s hrachem v trochu jiné podobě. Bylo vynikající, určitě ho ...
Vaříme express /14.09.10
Kuřecí tajemství

Kuřecí tajemství

Lečo, slanina a krustička ze sýra dodá řízkům báječnou chuť.
Ivana Valentová, Praha
...
Vaříme express /20.01.09
Sýrové řízky

Sýrové řízky

Poněkud netradiční příprava plátků.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Vaříme express /24.01.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama