Reklama
Stromečky  s pestem
Fotogalerie:

Stromečky s pestem

Jana Bartečková

Pelhřimov

Hodí se ke sklence vína nebo sektu, zbylý chléb používám na strouhanku.

Jana Bartečková, Pelhřimov

Ingredience

  • 1/2 balení toastový chléb
  • 120 g lučina
  • 1 vrchovatá lžíce bazalkové pesto
  • 6 ks sušená rajčata v oleji
  • sůl podle chuti
  • pepř podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si připravíme pomazánku. Do lučiny vmícháme pesto a překrájená nakládaná rajčata, podle chuti pomazánku ještě osolíme a opepříme. Dáme ji do chladničky odpočinout.

  2. krok2

    K vytvoření stromečků budeme potřebovat vykrajovátka ve tvaru hvězdičky ve třech různých velikostech a na spojení také špejle. Hvězdičky vykrájíme z krajíčků toastového chleba. Na jeden stromeček vždy jednu hvězdičku od každé velikosti.

  3. krok3

    Pomazánku vyndáme z lednice a všechny velikosti hvězdiček postupně potřeme. Hvězdičky od největší po nejmenší vyskládáme na sebe a na poslední, nejmenší ještě položíme kousek sušeného rajčete. Vše propíchneme špejlí. Ta by měla být dlouhá jako stromek plus asi 1,5 až
    2 cm, aby bylo stromek za co vzít a lépe se jedl.

Tip redakce

Pokud nemáš vykrajovátka ve tvaru hvězdiček, použij obyčejná kulatá v různých velikostech, eventuálně různě velké skleničky. Do stromečku se dá použít jakákoli jiná oblíbená pomazánka a špičku můžeme ozdobit třeba olivou.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (18.11.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha
Vaříme express /21.09.19
Slaní šneci z listového těsta

Slaní šneci z listového těsta

Příjemné pohoštění k vínu, pivu i nealku. 
Dagmar Hrubantová,
Nové Jirny
...
Vaříme express /28.12.10
Plněné avokádo

Plněné avokádo

Osvěžující svačinka, která přijde vhod po sportovním výkonu.
Kamil Kohout, Ostrava
Vaříme express /17.04.12
Zapečená rajčata s tvarůžky

Zapečená rajčata s tvarůžky

Dají se péct i v alobalu na grilu.

Blanka Exnerová, Šumperk

Vaříme express /10.07.17
Cibule v těstíčku

Cibule v těstíčku

Můžeš ji podávat s kaší k obědu i samostatně jako chuťovku.
Lenka ...
Vaříme express /30.08.11
Bramborový salát s brokolicí a kuřetem

Bramborový salát s brokolicí a kuřetem

Je lehký a přitom dobře zasytí. Brokolice je navíc velice zdravá.

Eva Žmolíková,...

Vaříme express /26.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu