Reklama
Stromečky  s pestem
Fotogalerie:

Stromečky s pestem

Jana Bartečková

Pelhřimov

Hodí se ke sklence vína nebo sektu, zbylý chléb používám na strouhanku.

Jana Bartečková, Pelhřimov

Ingredience

  • 1/2 balení toastový chléb
  • 120 g lučina
  • 1 vrchovatá lžíce bazalkové pesto
  • 6 ks sušená rajčata v oleji
  • sůl podle chuti
  • pepř podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si připravíme pomazánku. Do lučiny vmícháme pesto a překrájená nakládaná rajčata, podle chuti pomazánku ještě osolíme a opepříme. Dáme ji do chladničky odpočinout.

  2. krok2

    K vytvoření stromečků budeme potřebovat vykrajovátka ve tvaru hvězdičky ve třech různých velikostech a na spojení také špejle. Hvězdičky vykrájíme z krajíčků toastového chleba. Na jeden stromeček vždy jednu hvězdičku od každé velikosti.

  3. krok3

    Pomazánku vyndáme z lednice a všechny velikosti hvězdiček postupně potřeme. Hvězdičky od největší po nejmenší vyskládáme na sebe a na poslední, nejmenší ještě položíme kousek sušeného rajčete. Vše propíchneme špejlí. Ta by měla být dlouhá jako stromek plus asi 1,5 až
    2 cm, aby bylo stromek za co vzít a lépe se jedl.

Tip redakce

Pokud nemáš vykrajovátka ve tvaru hvězdiček, použij obyčejná kulatá v různých velikostech, eventuálně různě velké skleničky. Do stromečku se dá použít jakákoli jiná oblíbená pomazánka a špičku můžeme ozdobit třeba olivou.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (18.11.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné papriky

Plněné papriky

Přijdou vhod, když je venku horko. Marcela Krejčí, Velké Meziříčí
Vaříme express /04.08.11
Tuňáková svačinka s okurkami

Tuňáková svačinka s okurkami

Můžeš ji ozdobit i červenou paprikou.

Pavlína Kotrbová, Jihlava


Vaříme express /15.10.15
Těstovinový salát podle mé dcery

Těstovinový salát podle mé dcery

Připravuje ho často, všem nám chutná.
Miroslava Bultasová, Přeštice
Vaříme express /14.07.12
Špenátová rychlovka

Špenátová rychlovka

Za tohle tě rodina určitě pochválí.
Šárka Hozáková, Brno
Vaříme express /04.08.11
Rybí směs v chlebové placce

Rybí směs v chlebové placce

K téhle dobrotě se skvěle hodí dresink z bílého jogurtu nebo i jogurt samotný.

...

Vaříme express /20.08.17
Bleskové domácí sušenky

Bleskové domácí sušenky

Eliška Moravcová, Dobříš

Vaříme express /21.06.19
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama