Reklama
Stehýnka na zelí
Fotogalerie:

Stehýnka na zelí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tento recept nezabere moc času, vše se peče najednou i s přílohou a výsledek je báječný!

Simona Pojerová, Horažďovice

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 500 g kysaného zelí
  • 100 g anglické slaniny nakrájené na plátky
  • 6 velkých brambor
  • podle chuti sůl
  • trocha drzeného kmínu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme. Do pekáčku vložíme nejprve kysané zelí i se šťávou, rozhrneme, rovnoměrně poklademe anglickou slaninou a přidáme kuřecí stehna. Omyté a oškrábané brambory rozkrájíme na čtvrtky a klínky obložíme kuřecí stehna. Vše osolíme a okmínujeme.

  2. 2. Vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 200 °C a pečeme nepřikryté asi 1 hodinu, podle velikosti stehen. 

Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ďábelská Krkovice

Ďábelská Krkovice

Rychlá minutka. Lenka Nováková, Hradec Králové
Vaříme express /25.04.12
Zeleninový nákyp s klobásou

Zeleninový nákyp s klobásou

Lze jej připravit z jakékoliv zeleniny, jde o velice dobré, rychlé a zdravé...

Vaříme express /21.10.15
Pudinkový moučník

Pudinkový moučník

Je to dobrota a ani nemá moc kalorií.
Zdeňka Podávková, Kolín
Vaříme express /11.11.10
Špagety s krabími tyčinkami

Špagety s krabími tyčinkami

Jednoduchá příprava, ale skvělý výsledek.

Milca Václavíková, Velešín

Vaříme express /22.06.14
Brokolice s novými bramborami a sýrovou omáčkou

Brokolice s novými bramborami a sýrovou omáčkou

Snažím se připravovat samá zdravá jídla, a pokud jsou i rychle uvařená, tím ...
Vaříme express /09.04.09
Rohlíková polévka se žloutky

Rohlíková polévka se žloutky

Tradiční pokrm, který pochází z Jesenicka.

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /04.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu