Ingredience
- Ostatní
- 2 hrsti žampiony
- 1 balíček nudle čínské
- 500 g maso kuřecí
- 1 paprika červená
- 1 paprika zelená
- 1 pórek
- 1 mrkev
- 1 cibulka jarní
- 50 g celer
- 2 stroužky česnek
- Marináda
- 1 lžíce solamyl
- trochu cukr krupice
- špetka pepř
- 1 lžička kari
- pár kapek omáčka chilli
- 1/2 lžičky muškátový květ
- 1/2 lžičky zázvor čerstvý strouhaný
- worcesterská omáčka olej olivový dle potřeby
- omáčka sojová 2 lžičky
- 2 lžíce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme všechny suroviny na marinádu. Kuřecí maso nakrájené na nudličky naložíme do marinády na 30 minut‚ žampiony podusíme.
-
Nakrájíme zeleninu: papriku‚ celer a mrkev na proužky‚ pórek‚ cibuli a česnek na kolečka a vše restujeme na rozpáleném oleji asi 4 minuty. Pak přendáme do misky.
-
Čínské nudle uvaříme do poloměkka‚ scedíme a ihned bez propláchnutí je dáme na pánev s rozpáleným olejem. Smažíme na silném plameni. Nudle se začnou hned pražit‚ proto je musíme neustále míchat, jinak se připečou nebo slepí.
-
Nakonec opečeme kuřecí maso. Když je měkké‚ přidáme k němu orestovanou zeleninu‚ žampiony a nudle a vše promícháme.