Reklama
Stanleyho čínská pomsta
Fotogalerie:

Stanleyho čínská pomsta

Renata Warzelová

Otrokovice
Ochutnej tuto pikantní masovou lahůdku.
Renata Warzelová, Otrokovice

Ingredience

  • Ostatní
  • 2 hrsti žampiony
  • 1 balíček nudle čínské
  • 500 g maso kuřecí
  • 1 paprika červená
  • 1 paprika zelená
  • 1 pórek
  • 1 mrkev
  • 1 cibulka jarní
  • 50 g celer
  • 2 stroužky česnek
  • Marináda
  • 1 lžíce solamyl
  • trochu cukr krupice
  • špetka pepř
  • 1 lžička kari
  • pár kapek omáčka chilli
  • 1/2 lžičky muškátový květ
  • 1/2 lžičky zázvor čerstvý strouhaný
  • worcesterská omáčka olej olivový dle potřeby
  • omáčka sojová 2 lžičky
  • 2 lžíce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Smícháme všechny suroviny na marinádu. Kuřecí maso nakrájené na nudličky naložíme do marinády na 30 minut‚ žampiony podusíme.
  2. krok2 Nakrájíme zeleninu: papriku‚ celer a mrkev na proužky‚ pórek‚ cibuli a česnek na kolečka a vše restujeme na rozpáleném oleji asi 4 minuty. Pak přendáme do misky.
  3. Čínské nudle uvaříme do poloměkka‚ scedíme a ihned bez propláchnutí je dáme na pánev s rozpáleným olejem. Smažíme na silném plameni. Nudle se začnou hned pražit‚ proto je musíme neustále míchat, jinak se připečou nebo slepí.
  4. Nakonec opečeme kuřecí maso. Když je měkké‚ přidáme k němu orestovanou zeleninu‚ žampiony a nudle a vše promícháme.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelínové  brambory

Hermelínové brambory

Chutné jídlo, které nabízí spoustu variací. Lenka Hlavsová, Praha
Vaříme express /06.11.16
Tvarohové poháry

Tvarohové poháry

Nepečený zákusek je velmi snadný na přípravu.

Diana Vlasáková, Příbram

Vaříme express /27.05.17
Rizoto s klobáskou

Rizoto s klobáskou

Rychlá, pikantní večeře. Kdo má rád ostřejší, přidá si ještě papričky piri-piri.

...
Vaříme express /05.07.13
Pikantní lín v hrubici

Pikantní lín v hrubici

Dá se použít jakákoliv sladkovodní ryba.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /29.01.16
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Jednoduché a velmi dobré pohoštění.

Martina Scheinerová, Lubná

Vaříme express /09.11.12
Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

Slámu je nejlepší smažit ve fritovacím hrnci.

Alena Housková, Vsetín

Vaříme express /12.05.16
 

Nejnovější

Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu Evy Stehlíkové z Brna
Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama