Reklama
Špízy se sýrem a cuketou
Fotogalerie:

Špízy se sýrem a cuketou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Sýr se trochu rozteče, ale těstíčko udrží špízy pěkně kompaktní. Velká dobrota!

Veronika Drbohlavová, Praha 

Ingredience

  • 200 g cukety
  • 1 lžička soli
  • trocha pepře
  • 300 g tvrdého sýra (eidamu, goudy, ementálu)
  • 220 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 2 lžíce bílého vína
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru krupice
  • na smažení olej
  • 4 bagety

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Cuketu nakrájíme na silnější kolečka a okořeníme podle chuti solí a pepřem. Tvrdý sýr nakrájíme na kostky a střídavě napichujeme s cuketou. 

  2. 2. Na přípravu těstíčka vsypeme do mísy hladkou mouku, přilijeme mléko, bílé víno, přidáme vejce, cukr a sůl. 

  3. 3. Metlou vyšleháme těstíčko, které musí být trochu hustší, aby se udrželo na špízu. V případě potřeby zahustíme moukou nebo naopak zředíme mlékem. V pánvi rozehřejeme olej. 

  4. 4. Kápnutím těstíčka do oleje zjistíme, zda je již dostatečně rozpálený. Těsto se musí začít  ihned smažit. Poté špízy namočíme do těstíčka a smažíme ze všech stran dozlatova. 


Pošli recept! - Speciál - Cukety, rajčata a dýně (19.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Játra v omáčce s těstovinami

Játra v omáčce s těstovinami

Je to jedna z méně známých italských pochoutek. Zdeňka Polanská, Vsetín
Vaříme express /22.03.10
Křupavé zelňáky

Křupavé zelňáky

Libor Kalivoda Prachatice

Vaříme express /30.03.18
Jogurtová rychlovka

Jogurtová rychlovka

Upekly jsme ji s dcerkou Terezkou. A je dia.
Martina Bláhová, Podbořany
Vaříme express /23.01.11
Plněna vajíčka

Plněna vajíčka

Recepty, které nejsou složité, mám ze všech nejraději.
Jaroslav Žamberský, Praha
...
Vaříme express /03.11.08
Beleše  z rohlíků

Beleše z rohlíků

Když zbudou rohlíky‚ tak z nich udělám beleše. Výborné jsou i bez uzeniny.
...
Vaříme express /08.01.09
Zeleninka s párky

Zeleninka s párky

Vybírám malé brambůrky, které jsou nejchutnější, neloupu je.

Monika Černá, ...

Vaříme express /05.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu