Podáváme s pečivem a okurkovým salátem.
Lída Guková, Pacov
Ingredience
- Suroviny
- 200 g uvařených ovesné vločky
- 1 cibule
- 1 stroužek česnek
- 300 g mleté maso
- 2 vejce
- dle chuti sůl a pepř
- na obalování ovesné vločky
- na smažení olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ovesné vločky 5 minut povaříme, slijeme vodu a necháme je vychladnout. Cibuli a česnek nasekáme najemno a smícháme s vychladlými uvařenými vločkami, mletým masem, vejci, solí a pepřem. Ze směsi vytvarujeme karbanátky ve tvaru špízu, které obalíme v ovesných vločkách.
-
Na pánvi ohřejeme olej, vložíme do něj karbanátky a opékáme je při střední teplotě 10–15 minut. Propícháme je špejlemi jako špízy.