Reklama
Špízy s ovesnými vločkami
Fotogalerie:

Špízy s ovesnými vločkami

Lída Guková

Pacov

Podáváme s pečivem a okurkovým salátem.

Lída Guková, Pacov

Ingredience

  • Suroviny
  • 200 g uvařených ovesné vločky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 300 g mleté maso
  • 2 vejce
  • dle chuti sůl a pepř
  • na obalování ovesné vločky
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky 5 minut povaříme, slijeme vodu a necháme je vychladnout. Cibuli a česnek nasekáme najemno a smícháme s vychladlými uvařenými vločkami, mletým masem, vejci, solí a pepřem. Ze směsi vytvarujeme karbanátky ve tvaru špízu, které obalíme v ovesných vločkách.

  2. Na pánvi ohřejeme olej, vložíme do něj karbanátky a opékáme je při střední teplotě 10–15 minut. Propícháme je špejlemi jako špízy.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Míchanice trochu jinak

Míchanice trochu jinak

Sliny se sbíhají – voní houbami a slaninkou. Jana Dudáčková, Telč
Vaříme express /04.08.11
Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Pokud máš špenátové těstoviny, je to nejlepší.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

...
Vaříme express /20.05.15
Koláč s debrecínským bokem

Koláč s debrecínským bokem

Dělám ho často pro manžela.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Vaříme express /16.01.14
Čínské nudličky s kuřecím masem

Čínské nudličky s kuřecím masem

Za chviličku připravená lehká večeře na čínský způsob je u nás doma ...

Vaříme express /30.09.16
Dýně s cuketou

Dýně s cuketou

Ideální, snadná a přitom teplá večeře třeba na chalupě, kde je  práce ...

Vaříme express /08.09.16
Cibulovo-sýrový koláč

Cibulovo-sýrový koláč

Marta Nová, Prachatice
Vaříme express /09.11.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu