Reklama
Špenátové krokety
Fotogalerie:

Špenátové krokety

Lenka Tomešová

Zlín
Špenát, ten chutná na všechny způsoby, ale tenhle recept je jeden z těch obzvlášť zdařilých.
Lenka Tomešová, Zlín

Ingredience

  • 1 balení špenát mražený
  • 1 lžíce máslo
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 vejce
  • 200 g kuře
  • 70 g sýr strouhaný
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 150 g strouhanka
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Balíček špenátu dáme rozmrznout. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme špenát. Směs asi 10 minut podusíme, ochutíme solí a pepřem.
  2. Do špenátové směsi přidáme vejce, jemně nakrájené či umleté  pečené kuřecí maso, strouhaný sýr a zahustíme dle potřeby strouhankou.
  3. Ze směsi tvoříme kuličky, které ještě obalíme ve strouhance a ze všech stran smažíme nebo fritujeme v dostatečném množství oleje.
  4. Špenátové krokety podáváme teplé nebo i studené, nejlépe chutnají s čerstvým zeleninovým salátem.
     
    TIP: Polovinu špenátu můžeme nahradit jemně nakrájeným a spařeným pórkem. Dětem budou krokety chutnat zejména s bramborovou kaší.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné žampiony

Plněné žampiony

Naše děti je vyžadují minimálně jednou týdně. Lenka Neužilová, Soběslav
Vaříme express /12.04.15
Ostružinový ledový čaj

Ostružinový ledový čaj

Čaj je celoroční pití. Je skvělý teplý i studený.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /20.08.17
Pomazánka z krabích tyčinek

Pomazánka z krabích tyčinek

Tato pomazánka je rychlá a dobrá.
Rostislav Kokeš, Bruntál
Vaříme express /28.02.10
Francouzská pochoutka s kuřecím masem

Francouzská pochoutka s kuřecím masem

Je to jídlo, které mě zaujalo při jarní návštěvě Paříže.
Martina Výchopňová, ...
Vaříme express /06.03.09
Vepřové maso po čínsku

Vepřové maso po čínsku

Bambusové výhonky a arašídy dodají masu tu správnou chuť.

Barbora Vávrová, Břestek

Vaříme express /18.09.14
Zapečený květák s nivou

Zapečený květák s nivou

Poněkud fádní květák dostane díky nivě zajímavější chuť.

Jitka Švecová, ...

Vaříme express /11.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu