Reklama
Špenátové krokety
Fotogalerie:

Špenátové krokety

Lenka Tomešová

Zlín
Špenát, ten chutná na všechny způsoby, ale tenhle recept je jeden z těch obzvlášť zdařilých.
Lenka Tomešová, Zlín

Ingredience

  • 1 balení špenát mražený
  • 1 lžíce máslo
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 vejce
  • 200 g kuře
  • 70 g sýr strouhaný
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 150 g strouhanka
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Balíček špenátu dáme rozmrznout. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme špenát. Směs asi 10 minut podusíme, ochutíme solí a pepřem.
  2. Do špenátové směsi přidáme vejce, jemně nakrájené či umleté  pečené kuřecí maso, strouhaný sýr a zahustíme dle potřeby strouhankou.
  3. Ze směsi tvoříme kuličky, které ještě obalíme ve strouhance a ze všech stran smažíme nebo fritujeme v dostatečném množství oleje.
  4. Špenátové krokety podáváme teplé nebo i studené, nejlépe chutnají s čerstvým zeleninovým salátem.
     
    TIP: Polovinu špenátu můžeme nahradit jemně nakrájeným a spařeným pórkem. Dětem budou krokety chutnat zejména s bramborovou kaší.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Snadná směs s králičím

Snadná směs s králičím

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /12.03.18
Zapečené fazole

Zapečené fazole

Pavla Tomanová, Lutyně

Vaříme express /09.02.18
Vepřová panenka s bazalkou

Vepřová panenka s bazalkou

Rychlé a chutné jídlo, které je možné udělat s různou přílohou.

Nikola Hyblerová, ...

Vaříme express /26.06.15
Silvestrovské chlebíčky

Silvestrovské chlebíčky

Pomazánka vystačí na tři veky.

Tereza Neubauerová, Písek

Vaříme express /01.01.16
Špagety s pikantní omáčkou

Špagety s pikantní omáčkou

Levné, rychlé a hlavně syté.

Zuzana Malíková, Jiřetín pod Bukovou

Vaříme express /15.02.13
Přírodní játra s fazolkami

Přírodní játra s fazolkami

Vhodné pro všechny, kteří potřebují železo.

Daniela Melicharová, Štětí

Vaříme express /03.05.16
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama