Reklama
Špenátové knedlíky s pórkovým přelivem
Fotogalerie:

Špenátové knedlíky s pórkovým přelivem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Radka Klausová, Praha

Ingredience

  • 6 rohlíků
  • 100 g špenátových listů
  • 6 vajec (zvlášť žloutky a bílky)
  • 1 lžička soli
  • 100 ml mléka
  • dle potřeby strouhanka
  • PÓRKOVÝ PŘELIV:
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 menší pórek
  • 2 lžíce másla
  • 250 ml smetany
  • na dochucení sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Omyté špenátové listy spaříme horkou vodou, vymačkáme a nasekáme. Žloutky promícháme se lžičkou soli, z bílků ušleháme sníh. Kostičky rohlíků pokapeme většinou mléka, přelijeme žloutky, promícháme s nasekaným špenátem a vmícháme sníh. Pokud je těsto hodně husté, přilijeme zbytek mléka. Pokud je příliš řídké, můžeme přidat 2 až 3 lžíce strouhanky. Na vál si připravíme potravinovou fólii, na kterou vyklopíme těsto a vytvarujeme knedlík.

  2. Šišky pořádně utáhneme do fólie a vaříme ve vroucí vodě 20 minut. Po vyjmutí je necháme mírně zchladnout, vybalíme z fólie a nakrájíme.

  3. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme najemno, pórek podélně rozřízneme a nakrájíme na proužky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme česnek, pórek a společně 4–5 minut opékáme. Přilijeme smetanu, omáčku dochutíme solí a pepřem a stáhneme z plotýnky. Hotové knedlíky podáváme přelité pórkovým krémem.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékaný pangasius

Zapékaný pangasius

Nám nejvíc chutná s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. ...
Vaříme express /16.07.12
Houbové rizoto

Houbové rizoto

Moje kamarádka Jiřinka umí připravit skvělé rizoto.
Mirka Váchová, Dobříš
Vaříme express /20.08.08
Kuřecí játra na cibulce s kuskusem

Kuřecí játra na cibulce s kuskusem

Velmi jednoduchý recept hotový za pár minut.

Jana Stávková, Čejkovice

Vaříme express /07.08.12
Nudle s kuřecím

Nudle s kuřecím

Samozřejmě můžeš použít i jiný druh těstovin.

Eliška Robová, Praha 

...
Vaříme express /09.06.16
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /23.05.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu