Ingredience
- 500 g brambory
- 150 g slanina anglická
- 1 balení špenát mražený
- 2-3 vejce
- špetka sůl
- dle chuti pepř
- 2 stroužky česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory nakrájíme na kostky‚ osolíme‚ pokapeme olejem a dáme opéct do vyhřáté trouby na 250 °C dozlatova. Pak brambory přikryjeme plátky slaniny a dáme znovu zapéct. Mezitím si připravíme směs z rozmraženého špenátu a vajec (listový špenát je nejlepší‚ ale může být i protlak). Osolíme‚ opep-říme a přidáme na plátky nakrájený česnek. Dobře promícháme.
-
Brambory se slaninou shrneme na plechu k sobě a zalijeme směsí. Dáme zapéct, aby vejce ztuhla.