Reklama
Špenátová roláda
Fotogalerie:

Špenátová roláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Andrea Janáková, Polička

Ingredience

  • 400 g mraženého špenátu
  • 3 vejce
  • 120 g polohrubé mouky
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • dle chuti sůl
  • na potření olej
  • NÁPLŇ:
  • 120 g přírodní lučiny s vlákninou
  • 190 g zakysané smetany
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená paprika
  • podle potřeby sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Do rozmrazeného špenátu vmícháme nejprve žloutky a polohrubou mouku. Přidáme prolisovaný česnek, kypřicí prášek a sůl. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Plech vyložíme pečicím papírem, který ještě potřeme olejem, a směs na něm rovnoměrně rozprostřeme. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 12 minut, poté vyndáme z trouby a ještě teplé těsto zavineme i s pečicím papírem do rolády. V tomto tvaru necháme vychladnout..

  2. Mezitím si připravíme náplň. Lučinu smícháme se zakysanou smetanou a nastrouhaným tvrdým sýrem. Přidáme prolisovaný česnek a na malé kostičky pokrájenou papriku. Dochutíme solí, pepřem a pečlivě promícháme.

  3. Upečenou a vychladlou roládu jemně rozvineme, potřeme připravenou náplní a opatrně zarolujeme. Necháme v chladu ztuhnout a poté servírujeme nakrájenou na plátky.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plátky rudého bratra

Plátky rudého bratra

Díky marinádě jsou skvělé hlavně s pivem. Zuzana Hošková, Protivín
Vaříme express /13.10.15
Smetanová pórková polévka s lososem

Smetanová pórková polévka s lososem

Barevná, zvláštní, sváteční.

Klára Přibíková, Přerov

Vaříme express /05.05.13
Salát z krabích tyčinek

Salát z krabích tyčinek

Jestli budeš někdy přemýšlet o rychlém pohoštění, rozhodně vsaď na tenhle ...
Vaříme express /10.10.08
Barevné špízy

Barevné špízy

Chřest můžeš nahradit jarní cibulkou.

Tomáš Zatloukal, Praha


Vaříme express /07.04.16
Plněna vajíčka

Plněna vajíčka

Recepty, které nejsou složité, mám ze všech nejraději.
Jaroslav Žamberský, Praha
...
Vaříme express /03.11.08
Těstoviny s lilkem a ricottou

Těstoviny s lilkem a ricottou

Gabriela Jílková, Polička

Vaříme express /26.05.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu