Reklama
Špenátová pomazánka
Fotogalerie:

Špenátová pomazánka

Hana Stříbrská

Kladno
Zelenými chlebíčky hosty určitě překvapíš.
Hana Stříbrská, Kladno

Ingredience

  • 200 g čerstvých list špenát
  • 100 g sýr tavený
  • 200 g lučina
  • 1 utřený stroužek česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 vejce vařená
  • na ozdobu losos uzený

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Čerstvé lístky špenátu dobře vypereme, dáme do hlubší mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme 2 minuty stát. Vodu slijeme, špenát necháme dobře okapat v cedníku (nebo přebytečnou vodu vymačkáme) a nasekáme nadrobno.
  2. Tavený sýr utřeme s lučinou a prolisovaným česnekem, vmícháme špenát, podle chuti osolíme a opepříme. Natřeme na plátky pečiva a ozdobíme nakrájenou šunkou, uzeným lososem nebo krájenými vejci.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tagliatelle s lilkem a rajčaty

Tagliatelle s lilkem a rajčaty

V létě jednoduše ideální Podle receptu Oliny Jiráskové z Litoměřic
Vaříme express /17.06.19
Rýžová směs s řapíkatým celerem

Rýžová směs s řapíkatým celerem

Je to takové obyčejné jídlo typu co dům dal. Právě takové máme nejraději.

Ema...

Vaříme express /06.09.17
Kuřecí tajemství

Kuřecí tajemství

Lečo, slanina a krustička ze sýra dodá řízkům báječnou chuť.
Ivana Valentová, Praha
...
Vaříme express /20.01.09
Stehýnka na sezamu

Stehýnka na sezamu

Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou

Vaříme express /01.03.19
Křepelčí omelety s cibulkou a paprikou

Křepelčí omelety s cibulkou a paprikou

Před Velikonocemi se křepelčí vejce často objevují.

Alena Liborová, Jihlava

Vaříme express /29.03.15
Těstoviny s růžičkovou kapustou

Těstoviny s růžičkovou kapustou

Kromě kapusty můžeš dát i jinou zeleninu.

Olga Šimperová, Rajhradice

Vaříme express /11.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu