Reklama
Špenátová polévka
Fotogalerie:

Špenátová polévka

Andrea Jílková
Andrea Jílková
Polička

Pochoutka hodná Pepka námořníka.

Andrea Jílková, Polička

Ingredience

  • Ingredience
  • 300 g čerstvý špenát (může být i mražený)
  • podle chuti sůl a pepř
  • 40 g rostlinný tuk
  • 1 cibule
  • 40 g hladká mouka
  • 500 ml mléko
  • 1 zeleninový bujon
  • 1 stroužek česnek
  • 5 vejce
  • 3 toastový chleba

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát vložíme do malého množství vařící vody se solí a povaříme 10 minut. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem ze špenátu, mlékem a litrem vody. Rozdrobíme zeleninový bujon a vaříme 13 minut. Pak přidáme prolisovaný česnek, špenát a znovu povaříme 5 minut. Podle chuti okořeníme. Těsně před koncem vaření v polévce ještě rozmícháme 1 rozšlehané vejce.

  2. Špenátovou polévku nalijeme do talíře, do středu vložíme osolené a opepřené volské oko. V toastovači opečeme chléb a pomocí vykrajovátek vykrájíme kytičky či jiné tvary. Do špenátové polévky se také hodí na malé kousky pokrájené uvařené brambory.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanový dip s brusinkami

Smetanový dip s brusinkami

Připravuji jej ke špízům z kuřecího a vepřového. Vojtěch Miláček, ...
Vaříme express /27.07.16
Špecle s bazalkovým pestem

Špecle s bazalkovým pestem

Dají se připravit na mnoho způsobů.

Líba Mukařová, Most

Vaříme express /18.03.13
Steaky s nivovým dipem

Steaky s nivovým dipem

Radka Hajná, Lipno nad Vltavou

Vaříme express /02.03.19
Knedlíky s mletým masíčkem

Knedlíky s mletým masíčkem

Denisa Pokošová, Brno
Vaříme express /03.03.20
Bramboráky s uzeným

Bramboráky s uzeným

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /10.11.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu