Reklama
Špenátová polévka
Fotogalerie:

Špenátová polévka

Andrea Jílková
Andrea Jílková
Polička

Pochoutka hodná Pepka námořníka.

Andrea Jílková, Polička

Ingredience

  • Ingredience
  • 300 g čerstvý špenát (může být i mražený)
  • podle chuti sůl a pepř
  • 40 g rostlinný tuk
  • 1 cibule
  • 40 g hladká mouka
  • 500 ml mléko
  • 1 zeleninový bujon
  • 1 stroužek česnek
  • 5 vejce
  • 3 toastový chleba

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát vložíme do malého množství vařící vody se solí a povaříme 10 minut. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem ze špenátu, mlékem a litrem vody. Rozdrobíme zeleninový bujon a vaříme 13 minut. Pak přidáme prolisovaný česnek, špenát a znovu povaříme 5 minut. Podle chuti okořeníme. Těsně před koncem vaření v polévce ještě rozmícháme 1 rozšlehané vejce.

  2. Špenátovou polévku nalijeme do talíře, do středu vložíme osolené a opepřené volské oko. V toastovači opečeme chléb a pomocí vykrajovátek vykrájíme kytičky či jiné tvary. Do špenátové polévky se také hodí na malé kousky pokrájené uvařené brambory.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazole s pórkem a kečupem

Fazole s pórkem a kečupem

Měj pár konzerv vždy do zásoby. Marie Ospalíková, Kroměříž
Vaříme express /23.12.11
Mozzarella v bramborovém kabátku

Mozzarella v bramborovém kabátku

Plátky mozzarelly smažené v bramborovém těstíčku.
Vaříme express /21.05.17
Žampionové špecle

Žampionové špecle

Jsou vyrobené z krupice a vajec.
Veronika Muráňová,
České Budějovice
Vaříme express /20.02.10
Cuketová omáčka

Cuketová omáčka

Když si chceš pospat a zároveň stihnout připravit dobrý nedělní oběd.

Jiřina ...

Vaříme express /01.07.15
Rýžová kaše

Rýžová kaše

Pár jahod nechávám na ozdobu.

Jaroslava Hrubá, Olomouc

Vaříme express /23.04.17
Grilovaná zeleninka

Grilovaná zeleninka

Můžeme ji použít jako přílohu nebo i jako hlavní chod.
Vaříme express /15.04.12
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama