Reklama
Špenátová polévka
Fotogalerie:

Špenátová polévka

Lenka Petelíková

Mokropsy
Naše rodinka je prostě ‚‚polévková‘‘ a špe­nátový krém vařím i jako hlavní chod.
Lenka Petelíková, Mokropsy

Ingredience

  • 1 l mléko
  • 3 brambory
  • 1 cibule
  • 100 g máslo
  • 250 g listů špenát
  • 200 ml smetana
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli očistíme a nasekáme na velmi jemné kousky. V kastrolu ji na másle osmažíme. Přidáme špenátové listy a orestujeme.
  2. krok2 Zalijeme mlékem a chvilku povaříme. Poté celou směs přelijeme do mixéru a rozmixujeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a zvlášť v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Umixovanou směs vrátíme zpět do kastrolu, ochutíme ji solí a pepřem. Přilijeme smetanu a přidáme utřený česnek.
  3. krok3 Nakonec přidáme i uvařené brambory. Poté ještě chvilku povaříme vše společně. Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout, teprve potom oloupeme skořápky a vejce přidáme do polévky.

    TIP: Při bezlepkové dietě polévku zahusti pohankovou moukou. Pro výraznější chuť můžeš přidat kostku zeleninového bujonu a trošku sójové omáčky. V polévce je výborná i sušená saturejka.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tortillky s kuřecím masem

Tortillky s kuřecím masem

Úspěch je zaručený, zatím chutnalo všem. Tomáš Diviš, Kutná Hora
Vaříme express /25.10.15
Avokádový dip s majonézou

Avokádový dip s majonézou

Je výtečný k masu i k opékaným klobásám.

Irena Šedivá, Rokycany

Vaříme express /26.07.16
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Rajčatový dip

Rajčatový dip

Vyzkoušej!

Martin Blažek, Most

Vaříme express /03.02.14
Fleky se šunkou a mozzarellou

Fleky se šunkou a mozzarellou

Fleky zapečené se šunkou, hráškem, eidamem a mozzarellou.
Vaříme express /18.06.17
Špízy se sýrem a cuketou

Špízy se sýrem a cuketou

Sýr se trochu rozteče, ale těstíčko udrží špízy pěkně kompaktní. Velká dobrota!

...

Vaříme express /01.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu