Špenát kupujeme na farmářských trzích.
Lucka Krobotová, 9 let, Kladno
Ingredience
- 30 g máslo
- 150 g čerstvý špenát
- 8 ks vejce
- 8 lžic smetana nebo mléko
- trocha soli a pepře
- 50 g parmazán
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Malou koláčovou formu vyložíme pečicím papírem a papír potřeme máslem. Vypraný okapaný špenát dáme do misky, zalijeme vařící vodou, scedíme a vychladíme. Vejce rozšleháme se smetanou, solí a pepřem, vmícháme špenát a nalijeme do koláčové formy.
-
Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 15 minut, posypeme nahrubo nastrouhaným parmazánem a dopečeme dalších asi 5 minut. Vyjmeme a rozkrojíme na čtyři díly.