Reklama
Špekáčky jinak
Fotogalerie:

Špekáčky jinak

Andrea Čvančarová Bulantová

Praha

Snadný, ale zaručený recept, zkus to!

Andrea Čvančarová Bulantová, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 4 špekáčky
  • 3 rajčata
  • 2 papriky
  • 1 velká cibule
  • 3 nebo 4 zbylé brambory od oběda
  • 100 ml pivo na podlití
  • 100 g sýr nebo vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Špekáčky nakrojíme na špičkách do kříže jako na oheň a ještě je rozpůlíme.

  2. Klademe je do pekáčku‚ obložíme pokrájenou zeleninou‚ brambory, podlijeme a zapékáme. Ke konci pečení je zasypeme strouhaným sýrem nebo rozšlehaným vejcem. Podáváme s chlebem.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbové rizoto

Houbové rizoto

Moje kamarádka Jiřinka umí připravit skvělé rizoto. Mirka Váchová, Dobříš
Vaříme express /20.08.08
Paprikové jehly

Paprikové jehly

Díky odležení v nálevu bude maso křehké a šťavnaté.

Lída Guk, Pelhřimov

Vaříme express /12.08.16
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Žampiony plněné rajčaty a sýrem

Žampiony plněné rajčaty a sýrem

Část nebo všechna čerstvá rajčata můžeš nahradit sušenými rajčaty naloženými...

Vaříme express /13.10.17
Hrušky plněné nivou

Hrušky plněné nivou

Netradiční letní předkrm.

Hana Bílá, České Budějovice

Vaříme express /04.02.14
Krémová polévka

Krémová polévka

Polévka, která voní jarem, tak přesně tohle mě napadlo, když jsem ji poprvé ochutnala ...
Vaříme express /07.11.08
 

Nejnovější

Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko
Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka


Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku

Všehochuť /16.08.18
Caprese z pečené řepy

Caprese z pečené řepy

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama